Tak som Sigmu na tretí pokus vyreklamoval. No, vlastne nestihli 30 dňovú lehotu

Napísal som im, že podľa nich normálna vlastnosť, mi nemôže žrať baterku a ničiť fotoaparát, nech nerobia zo mňa hlupáka (slušne). Poslal som to do e-shopu. Tam mi dnes tvrdili, že objektív dostali na reklamáciu o 14 dní neskôr, ako mám potvrdené od kuriéra, že to prevzala iba nejaká skladníčka a podobné tanečky pre hlupáka. No zábava. Nakoniec reklamáciu uznali.
Predpokladám, že im to Sigma neposlala, aby nemuseli uznať, že ten objektív je s Nikonom nekompatibilný. Min. D7100/7200.
Podobne moju reklamáciu vyriešil aj Nikon. Poslal som im D7100+18-140 so znaleckým posudkom, že závada sa vyskytuje, aj keď si myslia opak. Do 30 dní sa neozvali a predajca ma sám vyzval, aby som si prišiel pre peniaze.
Ľudia sú hlúpi, lebo si nechajú skákať po hlavách a výrobcovia fototechniky to zneužívajú. Sigma má s Nikonom vážny problém, ale nikomu to zjavne nevadí. Podobne sa správa Sigma 17-50 s D3300 tuším, čo som zistil na nete.
Argument, že 17-70c je lacný šunt neobstojí. 450€ nie je za de facto elektroniku malý peniaz v dnešnej dobe.