Nikkor 50mm/f1.4

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod marty64 7. 11. 2015 20:08

buď si koupíš Nikon D810 / D4 a 24-70 za 5 tisíc $
anebo D3300 s 18-55 / Tamronem a máš to všechno v pohodě,
anebo nákup něčeho použitého, třeba D300s / D7000 na aukru s 50mm
(většinou je naprosto v pohodě a odzkoušené předchozím uživatelem)
cokoliv jiného od Nikona je poslední dobou výsměch, máš vadný kus, možná že s tim nějaký vůl u nás praštil v prodejně, taky možný, kdyby fungoval autofocus, tak bys naopak mohl mít prach či olej na snímači, či muší vajíčka v objektivu a fotoaparátu, u Nikona posledních pár let celkem bonus . .
chce to reklamovat a příště si kup Olympus nebo Fuji X a asi uděláš líp+
anebo fotíš nějak blbě a máš to blbě nastavený,
fotíš při A modů, autofocus na S + 3D, nebo C + 3D, nebo S + 1 ?
co když zostříš manuálně, jak fotka vypadá ? pokud dobře, odzkoušej všechny možné rychlosti a clony, Nikony D5300 měli sem tam vady že při 1/160 bylo vše máznuté, evidentně nějaká rezonanční vibrace závěrky nebo co :roll: nikon made in china
(já D7200 nemám, nápalil jsem se na D3200 a jsem spokojený, s D7200 se spálil kamarád)
zkusil bych na to nasadit novej 50mm 1.8 a udělat test s ním
marty64
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 7. 11. 2015 20:58

Zdá se, že muší vajíčka máš možná ty v hlavě.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 7. 11. 2015 21:11

marty64 píše:.... evidentně nějaká rezonanční vibrace závěrky nebo co ....

ty jsi teda odborník
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Carismatico 7. 11. 2015 21:31

Lotrandor píše:Fakt, že ukázky jsou bez exifu a zmínka o chybě ostření při LV, významně snižuje věrohodnost provedených testů.

Fotky v tomhle případě jsou poměrně jasný důkaz toho, že je evidentně něco špatně. Nevidím smysl v tom, přikládat větší množství informací, když se bavím o tom, že při nejnižší cloně f/1.4 jsou fotografie nezaostřené, při jakémkoliv nastavení a při variabilním stupni doostření ve fot.
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marty64 7. 11. 2015 22:07

anebo to fotíš nějak blbě, máš nastevenýho něco v menu, můžeš nastavit velikost zostřovacího bodu, nebo jak se to jmenuje, resetuj menu fotáku a nastav Single shot a nech si zaostření potvrdit zvukovým znamením (tzv. beep) pak exponuj,
a zkus to znova
jo kdybys na aukru koupil Nikon D7000 a Tamron 28-75 2.8 tak to máš super, portrétní,
za polovic . .
marty64
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 8. 11. 2015 01:04

nechapem na co tu spominas minimalne o generaciu starsiu jazdenku s FF sklom ktore je na APS-C malo siroke, do protisvetla straca kontrast a vyrobi odlesky co sa nedaju normalne retusovat.

ma predsa funglac masinu najnovsej generacie a v zaruke mu nastavia sklo v servise.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zdenek D 8. 11. 2015 09:42

Marty 64 je prostě svůj.. Nechápu proč radí ve výběru objektivů které vůbec nezná. Neustále doporučuje Tamron 28-70 jako etalon nejvyšší kvality, no pro něj možná ano...
Jinak Nikkor 50/1,4 mám a je to dobré sklo, s ostřením problém nemám, přikláním se k názoru že máš špatný kus zralý na reklamaci
Zdenek D
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vormen 8. 11. 2015 10:17

Jak máš nastavený AF? AF-S a single point? A kterým bodem ostříš? Mám D7200 a 35/1.8G a na střední a krajní body ostří dobře, ale stačí vybrat bod blíže ke středu a už je to horší. Fotím portréty navýšku a vybral jsem právě druhý až třetí bod od kraje a nebylo to dobré, střední a krajní OK. Metodu středního bodu a překomponování jsem chtěl opustit, když má 7200ka tolik bodů, ale asi to bude jistější metoda :(
vormen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 8. 11. 2015 10:21

vormen: tak ako vravis. Sam mam tiez overene, ze vela zalezi na skle, s niektorými sklami mi D7200 osti OK na krajne body, s niektorými sklami nie. Pokial je to mozne, tiez volim radsej stredovy kvôli istote...zatial som nemal zasadny problem.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod jack08 8. 11. 2015 10:49

postni alespoň raw soubory, takhle se motáte kolem ničeho
jack08
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marty64 8. 11. 2015 19:50

anebo ostři okem, skutečnej profesionál to tak vždycky dělal, i hodnoty expozice zpaměti nastavoval, tahle přetechnizovaná doba, to je k ničemu, takhle z nás nikdy saudek nebude, i když ne všichni stojí o to fotit nahatý lidi u zadělaný plesnivý zdi . .
marty64
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 9. 11. 2015 23:10

Carismatico: potom daj vediet, ako ti nastavili 50/1,4G. to sklo ti musi potom slapat na 100% (ako som pisal, to sklo sa pouziva v servise ako referencne sklo).

takto mi foti 58/1,4G po nastaveni v servise,na vsetky vzdialenosti ok,aj na krajne AF body, aj daky pohyb to zvlada, JPGy z fotaku, na f1,4, vsetko fotene na priorite clony, AF-S, jeden bod
http://www.imagehosting.cz/images/dsc1790.jpg
Obrázek
http://www.imagehosting.cz/images/dsc1794.jpg
Obrázek
http://www.imagehosting.cz/images/dsc1792.jpg
Obrázek
http://www.imagehosting.cz/images/dsc1785.jpg
Obrázek
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 10. 11. 2015 12:58

bokeh je mňam
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod D.a.l.i 10. 11. 2015 16:43

Tohle byl pro mě důvod praštit s celou výbavou Nikon v bazarové ceně cca 50.000Kč (D7100, Sigma 17-50, N50/1.4G, N85/1.8G, Tamron 90/2.8 + blesk + odpalovače + drobnosti).

S předchozí D7000 jsem na svatbě zažil to, že na blízko bylo ostření přesné, ale čím jsem byl dále, tím více AF ostřil dopředu. S N50/1.4 to bylo úplně extrémní.

Tělo šlo na seřízení do servisu Nikon a věřím, že to seřídili dobře, šlo z domu (a věřím, že majitel je spokojen).

Pak jsem si pořídil D7100 a přes strávený večer u ostřícího obrazce jsem druhý den měl stejnou zkušenost (asi by to opět vyřešilo seštělování AF v servisu).

No a to byl pro mě poslední hřebíček do rakve. Takže jsem přešel na Fuji X-E2 a z hlediska AF naprostá spokojenost - co zaostří, tak je přesné... Cenově mě to vyšlo plus mínus pár tisícovek stejně (tělo, 18-55, 55-200, 35/1.4, blesk). A jako bonus kvalita obrazu zejména za horšího světla někde jinde...
Nač ten spěch? 5 minut mě nezabije :-)
D.a.l.i
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 10. 11. 2015 16:54

"A jako bonus kvalita obrazu zejména za horšího světla někde jinde..."

Jojo, u Nikonu si to člověk musí vyžehlit z RAWu, zatímco Fuji to vyžehlí už rovnou do JPEGu. O práci méně. Světla na snímč jde stejně, takže i šumu tam zdrojově je přesně stejně. Ale lidi chtějí být klamáni, tak jsou. Proti gustu....
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka