landov: ten postup, ze 45stup. pravitko nie je moc ucinny, pretoze to musis ostrit objektivom z kratkej vzdialenosti, aby vôbec AF bod trafil daku ciarku na takom pravitku, pretoze kazdy AF na klasických zrkadlovkách je velky ako krava.
za následok taketo nastavenie fotaku ma to, ze ti to bude furt ostrit zle na ine vacsie vzdialenosti.
dobry priklad je moja sigma 35/1,4 art, ladil som ju cez usb dock na tie predpisane vzdialenosti 30cm,40cm,60cm a nekonecno a az FOE pisal tu na fore, ze tie posledne hodnoty 60cm a nekonecno (cca 2,5metra ostrit) sa musia korigovat posuvom a odhadom. pomohlo mi to.
kazdopadne zaklad je mat vytlaceny tercik (na matnom papieri a na atramentovej tlaciarni, nech sa neleskne z laserovej ta farba), stativ, urobit si fotky napr. na 50cm, 1meter, 2metre a najlepsi výsledok dat do fotaku ako korekciu s kompromisov so vsetkych merani. a potom ist odfotit daky portet na oci, ci to sedi, ked nie, tak este jemne doladit, to moze byt kludne iba jeden stupen na korekcii.
ale kedze on skusal korekcie od -20 az po neviem aky plus 18 a nic mu neprislo dobre, tak bude asi zly ten AF modul osadeny v D7200, alebo vadny kus skla. (zaujimave,ze ja som v zivote nemal zly kus objektivu a to si kazdy kupim bez vyberania z predajne na prvy sup)
Carismatico: presne, zober fotak aj sklo do servisu, ked si s tym nevies ty rady. ja som mal tak nervy z D750 a 58/1,4G (za ten som vyvalil 1650euro) a to sklo si na kazdu vzdialenost ostrilo ako chcelo, zbytocne som daval korekciu vo fotaku (lebo tam dam iba jednu hodnotu) a mam fotak s tym sklom doma a ide ako hodinky, uz len aby som sa ja naucil konecne hodnotne fotit

Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN