pořídil jsem si k Nikonu D7200 tento objektiv a zatím jsem poměrně nemile překvapený obrazovým výstupem, respektive ostrostí. Je to proto, že mohu mít vadný kus? Nebo je problém v samotném fotoaparátu?

Děkuji za rady
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
ANNO2077 píše: . . nikon jde asi do rite, vsude na forech se mnozi dotazy na nizkou kvalitu skel a dslr nikon ...
Carismatico píše:...... Měl jsem předtím Samsung NX30 a v životě jsem nemusel řešit doostřování ani nic podobného, nemluvě o tom, že výstup byl fantastický.....
marty64 píše:ty sis měl hlavně koupit 35mm 1.8, nebo 40mm micro dx, to jsou přesně pro tebe, možná by sis měl koupit Tamron 28-75 2.8 for Nikon F, protože to je na APSC portrétní sklo, aberace to má dokonce méně než světelná skla, na ohnisku 50mm je lepší než Canon 50mm 1.8 sklo, pokud uvažujeme stejné clony,
co potřebuješ na rozmazané pozadí, to snadno doděláš v photoshope Lightroom a jemně rozostříš,
asi ale největší problém bude tvoje konkrétní tělo, měl jsi nejspíš mimořádnou smůlu na špatný kus, výrobní zmetek, podobné případy s Nikony D5400 a D7200 jsou ale relativně časté, alespoň podle diskuzí na fórech, prakticky to prý nejde nastavit dobře na tyhle skla, vždycky tam někde bude něco špatně a ani přes servis to nejde nastavit,
problémy jsou taky s určitými časy, některé kusy prý při 160 a 60 mají neostrost vždy a se všemi skly, třeba samy 10mm
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků