Objektiv na sport k Sony A58

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod esox 12. 10. 2015 08:20

Zdravím vás, prosím o radu, jaký koupit objektiv na foceni kynologického sportu (rychle se pohybující předmět) 99% venku. Focení převážně z tribuny fotbalového stadionu. Cena maximálně 10.000Kč. Měl jsem bazarovou Sigmu 70-300 APO DG f/4-5.6 bohužel v ní po několika málo focení začlo hučet a přestala téměř ostřit na AF, takže budu muset asi pořídit něco jiného. Pokud bych znova nekoupil Sigmu (nebyl jsem nespokojen, ale ani nadšen), tak co by jste doporučili? děkuji
EDIT: pokud jsem se díval dobře, tak mám volbu Tamron AF 70-300 Di LD Macro, Sony DT 55-300 SAM, Tamron 70-300 USD. Prvně jmenovaný za cca 3.000Kč, ostatní dva asi za 9.000Kč.
esox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metatron 12. 10. 2015 11:05

Tamron USD je urcite dobra volba. Ten lacnejsi tamron nestoji za vela, pomaly, hlucny a nad 200mm je to dost neostre.
Bazarova Minolta 80-200 2.8 G APO HS je skvele sklo, ale pre teba bude asi kratke. A cenovo je asi trochu vyssie,ale nepozeral som inzeraty.

Edit: ak chces nieco lacne (do 5000 CZK) tak este stoji za to pozriet sa po Big Beercan-e. je to Minolta 70-300 ale pozor existuje viac druhov prevazne lacnych menej kvalitnych ako je Big Beercan. Ten je slusne ostri, ak sa zapne limiter, tak relativne moze byt aj rychly. Len nachylny na chromaticku aberaciu a odlesky.
metatron
Návštěvník

Odeslat příspěvekod esox 12. 10. 2015 11:38

Po zkušenosti s bazarovou Sigmou už chci asi jen něco se zárukou. Sigmu jsem koupil za 2500 a použil tak 20x, takže drahá investice.
esox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metatron 12. 10. 2015 16:10

No, nic v zlom, ale keby si pobrazdil trochu po nete pred kupou, tak ta od nej odhovoria. Ako Sigma tak aj ten lacny tamron maju problemy s vylamanymi ozubenymi kolieskami v ostriacom mechanizme (prevode) pretoze su tam lacne plastove ozubenia.

Keby si chytil ten BigBeercan do ruky, razom zistis co je objektiv z poctiveho skla a kovu :) Ale vazne, nic v zlom. V takejto alebo inej forme vsetci zaplatime "novacikovsku dan" ... tiez mam prehmat uz za sebou :)
metatron
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 12. 10. 2015 17:09

Lacná 70-300 je bohužial chybou väčšiny začiatočníkov. Myslíme že "stačí" ale nestačí. Inak ten beercan je fajn ostrý, mám menšieho brášku, ale rýchlosť ostrenia, no neviem. Myslím že by som bral ten USD tamron, minimálne by som skúsil.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod esox 12. 10. 2015 17:27

Díky za reakce, teď v podstatě vybírám mezi Tamronem USD a Sony DT 55-300 SAM. Myslím, že se nic jiného do mého limitu stejně nevejde.

Já jsem na Sigmu právě četl dobré recenze, tak jsem uspěchal koupi a dal jí přednost před BigBeercanem :-(
esox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metatron 12. 10. 2015 18:28

Ja by som bral toho tamrona USD.V tejto cenovej hladine nema konkurenciu myslim. A ma uz sonicke ostrenie, tiche, rychle. Ale je to na tebe. Ved si prebehni nejake testy este na nete. Myslim, ze aj na ephote je recenzia (ale verzia so stabilizaciou Nikon alebo Canon. Sony verzia samozrejme stabilizaciu nema)
metatron
Návštěvník