EDIT: Pemare, FotoABC resil 16-85, ja pisu o starsi 18-70

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Petr Luňák píše:Kdyz se podivam na mereni DXOmark, tak Nikkor 17-55, ktery jsem mel a ktery byl na D7000 rezave ostry, ma namereno na D5300 rozliseni 10Mpix. 18-70 ma namereno na temze tele 9Mpix. To urcite neni rozdil, ktery by me bolel a duvod, proc bych mel jeden zavrhnout a druhy doporucit na foceni "krajiny" (viz f8).
PS: u 16-85 maji namereno dokonce nizsi rozliseni, nez u 18-70.
Je ale mozne, ze mereni DXOmark nerozumim, v tom pripade se necham rad poucit, bez ironie.
rathdavid píše:Vormen: a jaký špatný zkušenosti s Tamronem a SIgmou máš ?
-- 3. 9. 2015 21:37 --Petr Luňák píše:Kdyz se podivam na mereni DXOmark, tak Nikkor 17-55, ktery jsem mel a ktery byl na D7000 rezave ostry, ma namereno na D5300 rozliseni 10Mpix. 18-70 ma namereno na temze tele 9Mpix. To urcite neni rozdil, ktery by me bolel a duvod, proc bych mel jeden zavrhnout a druhy doporucit na foceni "krajiny" (viz f8).
PS: u 16-85 maji namereno dokonce nizsi rozliseni, nez u 18-70.
Je ale mozne, ze mereni DXOmark nerozumim, v tom pripade se necham rad poucit, bez ironie.
hele a co Tamron 17-50 na jaký Nikon se hodí verze s motorem uvnitř ale bez stabilizace (tj asi 2. gen, nyní je 3. s ,,VC")
zkouším tento objektiv, chtěl jsem jej kvůli ohnisku 17-25mm pro DX, jelikož mám ještě
50mm 1.8 G
na které věci se to nehodí ? na těch 17mm můj kus neni moc ostrý, ale na starším těle (D200) je použitelný
Petr Luňák píše:To je prave otazka, zdali VR vymenit za:
- celkove kvalitnejsi konstrukci (IF)
- rychlejsi AF
- vyssi rozsah ohnisek
- vyssi svetelnost
- odolnost vuci odleskum (?)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků