od Lotrandor 16. 6. 2015 09:08
Ganec: prosím tě už jednou pochop, že DSLR ostří s odcloněným objektivem. Pokud se tu bavíme o AF při cloně f/8, tak výhradně pro případ f/4 objektiv+ telekonvertor. Pak jsou krajní body zacloněné, ostří se přes prostřední. Z těch tvých poznámek to vypadá, jako by DSLR potřebovaly f/2.8 objektivy, aby vůbec fungovaly, což je nesmysl. Velikost DSLR skel způsobuje retrofokální design. U CSC je mi velikost skel záhadou, tam se něco nepotkalo.
bob222: nová A7rII narostla oproti předchozí verzi, je to zřetelné, takže pomalu odpadá i tato naděje. POdle mě je ale velikost dost o ergonomii, na práci něco co se dobře drží i s velkým objektivem. Navíc konkurence ve foťácích do vrecka je už dnes tak veliká, proč ještě kriplit profi DSLR. Nebo Nikon DF, je sice menší, ale velikostí mě taky překvapil.
Pokukuju teď po FUJI x100T, a porovnával jsem jí s X E-1+ seťák, vím je to pevné sklo oproti zoomu, ale ten rozdíl ve velikosti objektivu je obrovskej. x100T sice není malá, ale má celkem malý profil, nic z ní moc nečouhá, to je možná to co oceňuješ na starých rangefinderech, nicméně to je jiná konstrukční škola. Jen konstatování.
FotoABC: větší smysl by dával ekvivalent k FUJI 2.8-4.0
-- 16. 6. 2015 10:10 --
MT: FUJI, FF Sony, ale nevychází mi to líp než Nikon