Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Mam sigmu 35/1.4 a je to uzasne sklo. Fotim jen jim.
k tomu neni co dodat .. my tu mluvime o objektivu a ten trol tu zacne rozebirat mou fotku
vegan píše:Je pravda, ze fotka take neni salek meho caje, ale je to vec subjektivni a je jen na autorovi, aby byl s dilem spokojen/nespokojen, nic mene to s tou rozdilnou teplotou svetel a barev beru jako nejvetsi - teto fotky a kdyby pozadi v pokoji bylo trosilinku tmavsi myslim si, ze vysledek by subjektivne na mne pusobil o dost lepe. Kazdopadne na hodnoceni kvality objektivu je tato fotka lehce nevypovidajici z uplne jineho hlediska a tim je rozliseni preci jen 1800x1200 je dost male rozliseni na studovani detailu.
chel píše:Pokud chce nekdo videt velke fotky sigmy tak myslim ze je tu spousta jinych zdroju. Jako momentalne nejlepsi 35 na trhu jich bude urcite velke mnozstvi.
vegan píše:Ale pr to jsem to preci nepsal, psal jsme to proto, ze jako argumentacni fotka ke kvalite skla je proste mala, takze se logicky nemuzes divit hodnoceni kvality v jinych smerech
chel píše:Me je jedno jak mi to hodnoti nejaci lide. Ja ty fotky delam pro sebe a mam z nich radost. Ta 35 je proste nejlepsi a predpokladam ze uz to vi vsichni snad az na tebe vegane.
pemar píše:Já to vidím tak, že tady na fóru je málokdo schopen hodnotit sklo a abstrahovat přitom od toho, co je na fotografii.
chel píše:Pokud chce nekdo videt velke fotky sigmy tak myslim ze je tu spousta jinych zdroju. Jako momentalne nejlepsi 35 na trhu jich bude urcite velke mnozstvi.
vegan píše:pisu, ze kdyz sem davas fotku a okomentujes to slovyMam sigmu 35/1.4 a je to uzasne sklo. Fotim jen jim.
nasledne se ti dostane byt subjektivni, avsak velmi vecne krytiky od FotoABC a ty reagujes slovy:k tomu neni co dodat .. my tu mluvime o objektivu a ten trol tu zacne rozebirat mou fotku
cims opet na nekoho utocis a nazyvas ho trolem,
FotoABC píše:chel: ten obrázek na mě nedělá dobrý dojem. Vidím tam dva hlavní motivy - tu slečnu/nevěstu a to zátiší s oknem, lustrem, vázou. Ty dva hlavní motivy se perou o pozornost. Slečna trumfuje tím, že je v hloubce ostrosti. Zátiší trumfuje tím, že je nasvícené, zatímco na slečnu dopadá zbytkové světlo a studený stín. Zátiší trumfuje tím, že je příjemné, zatímco slečna se tváří jako odložená, znechucená, vystrašená, naštvaná ve stressu. Slečna je blíž a dominuje, zátiší má zase příjemnější barvy. A hlavně oba dva motivy k sobě nějak nepasují. Divák si říká, že fotograf tím chtěl něco vyjádřit. Ale co? Pohozená nevěsta, která nestihla obřad? Nevěsta, která čeká, až se ožralý ženich vrátí ze svatební hostiny? Nevěsta, která je něčím znechucena? Třeba že ženich nemůže?
Možná je to příběh a Puntík by ho dovyprávěl, já jsem spíše rozpačitý.
reign píše:Chtělo by to ekvivalent na DX, tzn tak 23mm, ale nechci vidět cenovku při f:1,8 - na plnou díru do kapsy. Ty širokáče jsou největší důvod k migraci na FF. (kdyby Sigma Art 18-35/1,8 ostřila bez problémů... nebyly by rybniky)
reign píše:Chtělo by to ekvivalent na DX, tzn tak 23mm, ale nechci vidět cenovku při f:1,8 - na plnou díru do kapsy. Ty širokáče jsou největší důvod k migraci na FF. (kdyby Sigma Art 18-35/1,8 ostřila bez problémů... nebyly by rybniky)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků