Nikkony 35mm

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod VladexAndroid 5. 11. 2014 23:15

Ahoj,
kdybyste si měli vybrat, co by jste zvolily, koukám že Nikon dělá a udělal zatím vše 35mm bez stabilizace,
na starší crop tělo a na novější crop (D7100) s tim že možná někdy v budoucnu by se použil na fullframe, který byste zvolily:

Nikon 35mm 1.8 DX
Nikon 35mm 2 D
Nikon 35mm 1.8 či 1.4 G ?

má nějaký zásadní význam kupovat tu 1.4 G ?

-- 5. 11. 2014 23:18 --

ještě dodám, že normálně bych si koupil asi to DX a neřešil to dále, za chvíli koupíme Pentax, tak ať je něčím levným fotit, ale zaujalo mne to 35mm F2 starý sklo, stojí stejně a jde i na FF, takže bych ho pak někdy v budoucnu mohl zase využít a ponechat si ho . .
VladexAndroid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 6. 11. 2014 00:04

Zajímavý uvažování - mám Nikon, koupím levný sklo na Nikon, protože budu kupovat Pentax. Ale bylo by fajn, kdyby to sklo vykresllilo FX, protože bych ho v budoucnu mohl mít...
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 6. 11. 2014 07:28

Kladivom nasadíš všetko na všetko!!! :-D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod VladexAndroid 6. 11. 2014 22:37

mockrát vám děkuji za užitečné odpovědi ..

ale tď vážně, proč třeba nebrat N. 35mm F2 D ?
je to už tak moc starý, že to nepoužitelný na dnešní dobu ? co focení na 2, na 3 zaclonění, špatný-lepší ? bokeh má podle jednoho webu prý hnusný, čili když si pořídím 35mm 1.8 DX, tak při focení na plnou díru, či 1-2 zaclonění a pokud mi jde o bokeh, tak to bude o kolik lepší než 35 F2 D ?

možná ještě dotaz, když nechcete zoomy ale jen prime, tak 35+50mm 1.4 D + 105 Micro je dobrá kombinace (+- nějaký 20mm či ultrawide zoo nebo Samyang 10 či 14mm)

díky
VladexAndroid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Almik 7. 11. 2014 10:26

Tyo to jsou hlášky jak poď na mě zboku :-P

...hele, nikdo neví co nejčastěji fotíš, jaký máš priority, znalosti a zkušenosti (tam je zdá se co dohánět)... takže odpovědět Ti je fakt těžký. Každopádně pokud jde jen o sklo, Nikkor AF-S 105 Micro je supr sklo, starší verzi 50/1,4D bych nebral ze stejnýho důvodu jako 35/2 D (horší bokeh, horší přenos kontrastu /měkčí/ na otevřenou clonu, přesnost ostření je obvykle trochu lepší u AF-S objektivů).
FX: Nikon D750, Sigma 35/1,4 Art, Nikkor AF-S 85/1,8 G, blesky SB-800, SB-600
m4/3: Olympus E-M10, Panasonic 12-32/3.5-5.6, Samyang fish-eye 7,5/3.5, blesk FL-36R
Almik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 7. 11. 2014 11:22

Almik: Nevím jak ostatní, ale já už bych se z odpovědí uživateli VladexAndroid, Gender.Bender, Reno.Raines, Dr.No64 neobtěžoval. Vsadím se, že to je jedna osoba, pochybuju že by všichni vyjmenovaní měli Fuji S5, Tamron 28-75, stejný neustálý dotazy. A většinou na další diskuzi nebo otázky už nereaguje.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 7. 11. 2014 11:32

hoax: Tipl bych totéž.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dzacovsky 11. 11. 2014 11:55

Nikkor 35/2 ma dost bidnou kresbu, obzvlast pro rozliseni D7100.
Nikkor 35/1,8 v pomeru cena vykon asi nejlepsi volba pro DX.
Nikkor 35/1,4G pro DX zbytecny, pro FX proc ne, ale Sigma 35/1,4 za polovicni cenu je lepsi. A to pisu jakozto byvaly majitel prave tohoto Nikonu.
Dzacovsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 12. 11. 2014 11:29

Mam sigmu 35/1.4 a je to uzasne sklo. Fotim jen jim.
Obrázek
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 12. 11. 2014 17:12

k tomu neni co dodat .. my tu mluvime o objektivu a ten trol tu zacne rozebirat mou fotku :D
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 12. 11. 2014 17:33

No k tomu dodám, že je dobré vědět co je to zátiší. :-)
Já tam vidím slečnu/portrét v prostředí. A pokud se autor fotkou nechlubí, nebo si o kritiku neřekne, tak nekomentuji. :-)
Je fakt, že jsou tam dvě rozdílná světla a na někoho mohou působit nelogicky.

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vegan 14. 11. 2014 18:56

Je pravda, ze fotka take neni salek meho caje, ale je to vec subjektivni a je jen na autorovi, aby byl s dilem spokojen/nespokojen, nic mene to s tou rozdilnou teplotou svetel a barev beru jako nejvetsi - teto fotky a kdyby pozadi v pokoji bylo trosilinku tmavsi myslim si, ze vysledek by subjektivne na mne pusobil o dost lepe. Kazdopadne na hodnoceni kvality objektivu je tato fotka lehce nevypovidajici z uplne jineho hlediska a tim je rozliseni preci jen 1800x1200 je dost male rozliseni na studovani detailu.
vegan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 14. 11. 2014 20:40

Pokud chce nekdo videt velke fotky sigmy tak myslim ze je tu spousta jinych zdroju. Jako momentalne nejlepsi 35 na trhu jich bude urcite velke mnozstvi.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vegan 14. 11. 2014 21:52

chel píše:Pokud chce nekdo videt velke fotky sigmy tak myslim ze je tu spousta jinych zdroju. Jako momentalne nejlepsi 35 na trhu jich bude urcite velke mnozstvi.

Ale pr to jsem to preci nepsal, psal jsme to proto, ze jako argumentacni fotka ke kvalite skla je proste mala, takze se logicky nemuzes divit hodnoceni kvality v jinych smerech :)
vegan
Návštěvník

Další stránka