Pomoc při výběru objektivu

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Luksík 16. 10. 2014 18:28

Zdravím,

přemýšlím, že rozšířím svou výbavu o nový objektiv. Objektiv by měl posloužit v menším ateliéru (22m2) na focení portrétů, ale chtěl bych ho využít trošku i ve svatební fotografii.

Přemýšlím o následujících:

Tamron 28-75mm/2,8 - přijde mi jako takový všeuměl, na 28 ohnisku bych ho mohl využít na svatební fotky u obřadu nebo líčení nevěsty a vyšší ohniska u portrétů nebo ho dát na 35mm a cvakat s ním v ateliéru.

Nebo sestava:

Nikon 35mm/1,8 - hlavně focení portrétů v ateliéru + obřady na svatbě, přípravy atd.
+
Nikon 85mm/1,8 - focení v exteriéru jak portréty tak svatební momentky.

Co myslíte? Jen pro upřesnění - zatím používám Nikon D3100, během příštího roku bych chtěl přejít na D7100.
Luksík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gender.Bender 20. 10. 2014 01:33

možná oba, Tamron 28-75 ten je super, má menší zkreslení na 28-30mm pak ve srovnání s jinými DX Nikkor zoomy, žádné zkreslení viditelné nemá, mohu doporučit, máš ale dostatek světla ? (ateliér = hodně světla)

pak ano, ceny jsou velice nízké, takže možná oba, teď jsem zkoušel akorát 35mm DX, možná si dokup nějaký 50mm 1.4 D asi, nevim lidi něco maji proti 1.8 D, ale to se dá koupit za strašně malý peníze a kdyžtak ihned prodat za ty samý . .

Tamron možná má sem tam větší problémy s ostrým sluncem

menší problém je že to bude 35 x 1.6 nebo (28-75) x 1.6 = 40 - něco mm
řiká se žeportrétní sklo je 85mm a více, takže 50mm s Nikonem D7100
fotografové ho nosí jako záložní na svatby atp, kdyby se jim rozbil 24-70 Nikkor

na D3xxx ale Tamron můžeš ostřit jen ručně, nebude mít motorek v těle, Tamron nedělal tento objektiv se stabilizací anebo s ostřícim motorkem uvnitř

určitě s D600 nebo D700, FF těly, to je dobrý rozsah těch 28-75

Tamron 17-50 - nevim, přišel mi o chlup horší než 28-75, ale lidi proti tomu něco hodně maji, nějaké větší problémy se zaostřením kolem 20mm, pak nějaké problémy se stabilizovanými verzemi,
Sigmy 17-50 a 18-50 asi ne, ale 18-50 má hezký bokeh, prý měkkou kresbu - teď jde o to jestli to nevyvážíš tím D7100 s 24 megapixely, mě 18-50 nevadila, ale prý je problém narazit na povedený kus u Sigmy,

co takhle přejít ihned na D7000 a příští rok na full frame ?
Gender.Bender
Návštěvník