ZEISS

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 30. 9. 2015 16:20

Sutaz "Bokeh Masters" ma svojich vitazov.... http://www.bokeh-masters.com/?lang=en
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 30. 9. 2015 16:31

C 200/1.8 tam není, škoda :)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 30. 9. 2015 22:31

Já bych hlasoval pro Otus 85/1,4. Ono totiž nejde jen o bokeh, ale i o ten přechod, a ten má Otus specifický, ta 85mm snad ještě lepší, než můj Sonnar 135/2. Ten bokeh těch měkkých skel nemusím, s trochou nadsázky je tam bokeh všechno, jako v té fotce od Smikoto z toho Canonu 135/2. Ono co si budeme povídat, Nikon 135/2 na tom není lépe, bokeh fajn, přechod slabší, protože tam chybí to ostré, je to celé měkké jako tvaroh na strouhání.

Další věc je barevné podání, v tom jsou ty Zeissy skvělé, stále mám Zeiss 25/2 na shopping listu (až něco prodám nebo vyhodím, 11 objektivů je můj strop). Ten Canon 200/1,8 je paráda, ale nic pro mne.

Jinak tohle vlákno je na fotky z Zeisse, dejte fotku, já to nestíhám, ještě pracuji, byť už z posledních sil a se sklenkou červeného u ruky.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod .ce. 8. 10. 2015 19:23

Zaujímavá alternatíva k novému APO Sonnaru 2.0/135.
Tento Zeiss je ešte nemeckej výroby..
Přílohy
DSC09659.jpg
.ce.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 14. 10. 2015 12:54

Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 14. 10. 2015 14:59

.ce. Já mam tohohle Sonnara v 135/2.8, taky německý a je vidět, že si na něm dali záležet. Sice starší sklo, ale občas ho rád vyndám.

-- 14. 10. 2015 16:01 --

Ondrej Bobek píše:Zeiss Otus 1.4/28 oficiálne: http://lenspire.zeiss.com/en/zeiss-otus ... ide-angle/
Hmotnosť sa zastavila až nad 1300g http://www.zeiss.com/camera-lenses/en_d ... s1428.html

Tak s touhle váhou jsem uplně mimo cílovou skupinu (a teda předpokládám, že i s cenou ) :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod kozakm 14. 10. 2015 17:28

Videl jsem dnes oba starsi Otuse poprve u Skody ve vitrine a byl docela sokovany, jak velke roury to jsou.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 14. 10. 2015 18:22

Jojo taky jsem čekal, že to bude velký, ale když sem tu 50tku viděl poprvé na živo, tak sem trochu nechápal...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod kozakm 14. 10. 2015 18:58

Btw, kolik tipujete cenu? Vzhledem k množství skla to vidím tak na 130 000 Kč :)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 14. 10. 2015 19:34

Cena je mi ukradená, mě zajímá, kdy pemar založí vlákno s dotazem, jestli si to má koupit nebo ne :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 14. 10. 2015 19:53

Já jsem udělal chybu, že jsem nekoupil ten 55mm Otus, ale to bych musel mít i jiné tělo.

Teď nemám sílu fotit nebo něco kupovat, jsem úplně vyčerpaný, dnes jsem se vrátil z Indie (letěl jsem tam na devítihodinové jednání a v noci jsem letěl zpět) a následně místo do postele jsem jel do kanceláře.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod .ce. 16. 10. 2015 08:28

lukas_highenergy.cz píše:Cena je mi ukradená, mě zajímá, kdy pemar založí vlákno s dotazem, jestli si to má koupit nebo ne :-D

Ak zoženie dobrú kópiu Nikon 28/1.4 tak Otus rozhodne nepotrebuje.
.ce.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 16. 10. 2015 09:19

Já jsem zatím došel k tomu, že Otus je o focení ze stativu. A o zaostřování přes Live View nebo přes velkou obrazovku, jako nejlepší metodu mi doporučil Zeiss focus bracketing.

Také bych se klonil k tomu, že Nikon 28/1,8 je praktičtější a kreslí dobře, Otus má podle mne lépe korigované optické vady a je ostřejší, má i pěkné barevné podání.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod T-Lama 16. 10. 2015 10:03

kozakm: Měl jsem úplně stejnej dojem, přišel jsem tam, zahlídl ve stejné vitríně Chrochtlander 17.5/0.95, o kterym všude psali, jak je to hrozně velký sklo (a není tomu tak) ... a kus od něj Otus 85, kterej na fotkách vypadá vcelku normálně, ale v reálu je jak krátký tele pro středoformát. Naprosto úchylně velký sklo při tak trapně krátkym ohnisku...

pemar píše:Já jsem udělal chybu, že jsem nekoupil ten 55mm Otus, ale to bych musel mít i jiné tělo.
...

Je teď řeč o foťáku, nebo o sobě? :nenapadne
T-Lama
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka