Dobrý deň, potreboval by som poradiť.
Mám v pláne si obohatiť svoju foto výbavu nejakým kvalitným širokáčom, za rozumnú cenu.
Foták s ktorým fotím a som s ním úplne spokojný je Canon 7D čiže APS-C, rozhodne nemám v pláne ho meniť za nejaký FF, preto pri poradení mi, nemusíte brať ohľad na pohľad do budúcnosti.
Čo by som od objektívu chcel je: kvalitné prevedenie, dobra a ostra kresba, pekný bokech (odpichnutie popredia od pozadia), auto focus a rozumná cena.
Adepti: Canon EF 17-40mm f/4L
Tokina AT-X 16-28 F2.8 PRO FX
Tokina AT-X 11-16mm f/2,8 DX II
U Canonu EF 17-40mm f/4L je z môjho pohľadu nevýhoda vyššieho clonového čísla, vďaka ktorému nedosahuje rovnaký bokech ako Tokiny pri clone 2.8
U Tokiny AT-X 16-28 F 2.8 PRO FX je hlavný problém vypuknutý predný člen, neumožňuje nasadenie filtrov a vznik problému pri bočnom svetle.
Zatiaľ je mojim favoritom Tokina AT-X 11-16mm f 2.8 DX II, aj keď, keď som si čítal recenzie, lepšie ohlasi mal starší model tohto prevedenia ako tento novší. Preto by ma zaujímalo, či je medzi starším modelom Tokiny 11-16 a novším modelom až tak razantný rozdiel.
Ani jeden objektív som si bohužiaľ zatiaľ nevyskúšal osobne a preto by som bol najradšej za názory ľudí, ktorý nejaký z týchto modelov vlastnia.
PS: Nebránim sa ani iným modelom a značkám, čiže mi kludne môžete odporučiť aj niečo úplne iné.
Dakujem, Lukáš