Moderní zoom vs. starý pevný

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 12. 3. 2014 18:43

Zrovna obměňuju výbavu a jedno focení mi vyjde do doby, kdy budu bez těla. Na focení budu mít půjčený Sony a7 (FF, 22MPx) od známýho z ateliéru. Problém je, že k tomu zatim nemá skoro žádný skla, takže čeká až dorazí redukce z eBay a bude fotit s Olympus Zuiko OM a Minolta MD sklama, co má z dřívějška. Fotit se bude nějaká příroda do firemního kalendáře (vodopád, potok, skály) a psi (někde vpřírodě), takže cokoliv od f2.8 do f11. Máte někdo s těmahle sklama na obdobnym FF zkušenosti? Sou schopný podat "profi" výsledek? Druhá varianta je, že vyhodim 20 USD a objednám z eBay adaptér na Canon a použiju Tamron 24-70/2.8 VC. Tzn. porovnávám tyhle dva typy. Díky moc za zkušenosti.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod dzg.heyy 13. 3. 2014 09:24

Já Vám nevím. Fotím jak na "moderní zůmy" tak starý manuály s pevným ohniskem. A nevím, nevím, co mám raději :) Časem jsem dospěl k tomu, že na AF skla fotím už jen pohyb-sport a na manuální skla zbytek. Přijde mi-že už jen třeba bokeh 19-ti lamelové clony nenahradí 5 zakulacených...
dzg.heyy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Němec Jan 13. 3. 2014 10:32

"Profi" výsledek určitě schopny podat jsou.
Pokud tedy zvládneš zaostřit (psi) a budeš clonit, protože ostrost, zvlášť v rozích, občas pokulhává (i u kvalitních skel CZJ, Takumar, Jupiter, Minolty...).

No a pak samozřejmě coating...je potřeba si dát pozor při focení se sluncem v záběru atd, tady je prostě pokrok hodně znát....to samé CA, někdy slabší kontrast atd...
Němec Jan
Návštěvník