od kultus 9. 3. 2014 12:57
Zdravim, vlastnim Sony NEX 5R pouze ze setakem 18-55mm, ktery neni na makro zrovna vhodny. Cocky nechci protoze zkresluji a ty kvalitnejsi jsou uz docela drahe na me vyuziti. Premyslel jsem nad mezikrouzky, ale ty bez prenosu el.signalu z objektivu jsou pro foceni nevhodne (nemoznost nastavit clonu) a ty elektronicke jsou uz drazsi a za jejich cenu se uz daji poridit starsi relativne kvalitni pevne objektivy. Takze jsem skoncil u uvahy koupit reverzni a redukcni krouze a starsi svetelny manualni objektiv tak kolem 50mm. Objektiv by mohl slouzit i k hratkam s portretnim focenim a uceni se s HO. Budu proto rad kdyz mi nejaky poradite protoze se v tom neorientuji. Koukal jsem na Helios 44-4 58/2 M42, o kterem se mluvi vetsinou v dobrem (na jinem webu je pekna ceska recenze). Dale jsem narazil na moznost koupit za slusnou cenu Yashinon 50/1.7 jen se o nem spis jen diskutuje a fotek v plnem rozliseni je malo abych posoudil krome bokehu i TK skla a nazory na nej se nekdy rozchazi. Tak jestli ho nekdo mate, budu rad za nejake postrehy pripadne fotky. Rad si prectu i jine navrhy na bazarovy objektiv s kvalitni kresbou. Predem dekuji.
Naposledy upravil
kultus dne 9. 3. 2014 18:54, celkově upraveno 1