"Záklaďák" k C 6D

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

"Základný"objektív k 6D?
Konec hlasování: 18. 3. 2014 11:10
Tamron 24-70/2 8 sp di vc usd 5 %  26%  [ 5 ]
Canon EF 24-105mm f/4L IS USM 4 %  21%  [ 4 ]
Canon EF 24-70 mm F 2.8 L USM (bazár) 5 %  26%  [ 5 ]
INÝ 5 %  26%  [ 5 ]
Celkem hlasů : 19

Odeslat příspěvekod VencaD 11. 3. 2014 14:44

Sigmu 35mm f/1.4 ART jsem měl na 5D markIII a do baráku už mi to nesmí.... měl jsem 2 kusy oba jsem asi týden nastavoval na docku, ale nikdy nebyl výsledek 100%, po korekcích to vždy dobře ostřilo do 1m ( korekce na 0.3m +11 , 0.4m +13 , 0.6m +15 , a nekonečno +10) a pak na nekonečno, nicméně na vzdálenosti mezi na 2,3,4,5... m špatné... hodně špatné. Nakonec jsem ustoupil s ostrostní na nekonečnu a nekonečno nastavoval tak abych měl ostřejší vzdálenosti 2-3m , ale to nikdy neneslo kýžený výsledek, který by odpovídal přesnému zaostření! a nekonečno bylo úplně mimo. Raději bych zvolil Canon 35mm f/2 IS, je to vynikající sklo, kromě F2 je ostrost v podstatě srovnatelná, navíc je výrazně menší, záleží jak podstatná je světelnost f/1.4 , na statiku jí IS více než dobře dožene a zbývající peníz lze skoro koupit bazarovej Canon 85mm f/1.8.
Nimcéně na Nikonu mi Sigma 35mm f/1.4 fungovala v pohodě...
VencaD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 11. 3. 2014 16:16

pre toto isté som sa zbavil sigmy 50 mm 1,4 lebo ostrila aj po dvoch nastavenia divne dobre len na 2 metre a inde blbo (stále si myslím že tam Canon dáva nejaké ku_vitko). Potom som šiel do c 50mm 1,4.
A aj preto som taký váhavý.. Chcem fotiť a nie potom riešiť presnosť ostrosť a iné blbiny...
Naposledy upravil DUDISKO dne 11. 3. 2014 17:26, celkově upraveno 1
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kamik99 11. 3. 2014 17:11

Přijde mi to, že toho Tamrona chceš za každou cenu posvětit ;-)
Šel bych na to jinak. Vadí mi malá světelnost u 24-105, tak hledám objektiv s f2,8.
Vadí mi obrazová kvalita, tak hledám lepší.
Nebude mi chybět rozsah?

Co si budeme povídat, C 24-105 obrazově není žádný zázrak. Na druhou stranu, jak velké tisky z něho děláš aby ti to vadilo a aby to bylo vidět? Ovšem rozsah je aspoň pro mě výborný.

Tamron se zdá být skvělý, já bych se však velmi obával spolehlivosti AF. Rozhodně doporučuju vyzkoušet. Víme jak to mají druhovýrobci s AF na tělech Canon. ;-)
kamik99
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 11. 3. 2014 17:53

No on ten Tamron ve verzi pro F bajonet je taky docela chválenej. Minimálně s ohledem na cenu.
konkrétně tento http://www.megapixel.cz/tamron-af-sp-24-70mm-f-28-di-vc-usd-pro-nikon

Jen když jsem ho viděl, nepřišel mi úplně malej. Daň za FF.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod DUDISKO 11. 3. 2014 18:41

hmm
áno.. možno podvedome som chcel postrčiť (keď tak teraz o tom premýšľam) - hlasoval som aj ja.. to keď som chcel vyskúšať či to ide.. dal som toho tamrona..

predtým som mal tamorona17-50 2,8 bez stabilizácie na c60D a opticky mi vyhovoval.. vtedy som o rýchlosti moc netušil a prišlo mi to dostačujúce..

ak je len o chlp pomalší ako c24-70 2,8 II tak to prežijem.. len aby bol výstup OK a ostril kde zasvieti červený štvorček..
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VencaD 11. 3. 2014 19:35

Tamron 24-70mm f/2.8 je potřeba jednoznačně dobře vybrat kus, někde jsem slyšel , že jsou na Canon dobré tak tři z deseti.... ale když se dobře vybere je to supr, osobně jsem jej neměl, ale dost lidí mi řikalo, že měl ten největší BF nebo FF co kdy viděli, další věcí je horší expozice, někdo s ním musí fotíit pořád na -0,3EV , někdo si stěžuje, že mu to jednou za čas naprosto nesmyslně přeexponuje fotku... nicméně je to vše o kusu, při dobrém výběru může být člověk maximálně spokojen, ale u Canonu sem neměl dobrou zkušenost se Sigmou ani Tamronem... u Nikonu to většinou fungovalo lépe.
Každopádně lze i objednat přes net a pak má člověk dost času na řádné vyzkoušení...
VencaD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 12. 3. 2014 11:31

Ďakujem všetkým čo prispeli do môjho rozhodovacieho procesu..

Vybral som teda možno z môjho pohľadu najlepší kus CENA/VÝKON – teda tamron a budem ho mať vo štvrtok.

Samozrejme ho poskúšam (ostrosť, presnosť..) a aj keď mi už prešlo pár skiel rukami je niečo špeciálne na čo si dať pozor?

Niekto niekedy spomenul drhnutie pri zoome,.. iné ma teraz nenapadá, ak niečo poprosil by som vás odporučiť.

Dúfam že konštrukcia bude porovnateľná s 24-105 (celkom som si  obľúbil ten objektív.. keď sa ho teraz vzdávam tak mi to tak príde..)

Dúfam že  AF nebude haprovať (aby som ho nemusel vracať)
a samozrejme pridám nejaké testovacie zábery ak teda bude všetko OK a skamarátime sa  (dúfam že to bude na prvý pohľad ;-))
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 13. 3. 2014 21:24

tamron je doma
presnosť som musel doštelovať - fronfocus
ostrosť OK dokonca sa mi zdá na 70mm 2,8 ostrejší ako na 24mm 2,8
rýchlosť je o dosť pomalšia ako 24-105 a je ho jemne počuť.. hlukom niečo ako c 50mm 1,4 ktorý je tiež jemne rýchlejší..
opakované zaostrenie bez nedostatkov..
výrazný súdok a vineta - jeden klik v lightroome ale treba zadať profil tamron - automaticky hádže sigmu 24-70.. neviem kde je chyba..
odlesky sú a výraznejšie ako v recenziách ale mám (JYC) 82mm PRO1-D High Performance Super Slim Wide Band.. slnečná clona sa mi zdá nedostatočná.. musel som zakrývať rukou aby v protisvetle (keď slnko bolo jemne nad záberom) bol dobrý záber.. môžem prihodiť porovnanie ak niekoho zaujíma..
stabilizácia je nehlučná (u 24-105 slabo hučala) udržal som 1/15- 1/8s
rozostrenie kruhové okolo centra - vpredu (pred DOF) pri silnejších odleskoch rušivé na rohoch mačacie oči.. ale to asi všetky v tej triede..
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod feanoor 13. 3. 2014 22:40

Cože?
AF Tamronu je pomalejší než Canonu 50/1.4 ??? Tak to je pro mě zklamání, C 50/1.4 rozhodně není žádnej rychlík.
Tak hlavně aby byl aspoň ten AF spolehlivej a přesnej. Osobně bych radši volil méně ostré sklo se spolehlivým AF než superbřitvu s autofokusem, na který není spoleh.
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 13. 3. 2014 23:34

presný je len tá rýchlosť nie je boh vie čo.. nemajú to veru dobre vymyslené..
uvidím pri prvej reportáži či ma to obmedzuje.. dúfam že nebude..
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 14. 3. 2014 12:35

U nás ho používajú nadšene na natáčanie videa,... tie odlesky ma prekvapili, čakal by som, že bude podobne odolný ako 24-70 II...
Hlavne nech AF funguje, s nižšou rýchlosťou sa dá žiť, pokiaľ foťák neslúži ako pracovný nástroj.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 17. 3. 2014 20:33

nejaké skúšobné zábery.. foťáčik mám od štvrtku ale prerábam (aj maminku som musel potešiť) tak len pár úvodných cvakov
fotky upravené na rýchlo v lightroome
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 17. 3. 2014 23:18

mě to přijde vzhledem k ceně slušný
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 18. 3. 2014 10:30

Tych odleskov je dost vela, ale asi nieco niekde museli obetovat...
Akurat tomu komentaru k 70mm f2,8 velmi nerozumiem, ved to "celkom pouzitelne" je prakticky dokonale ostre...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 18. 3. 2014 15:48

no.. je.. len všade v recenziách tvrdia že tam je najslabšia kresba.. tak som to napísal že sa mi to zdá použiteľné.. samozrejme som spokojný..
ale upravoval som to .. nie je to surový záber tak možno postprocesing to mohol vylepšiť..

zase pri prerábke som cvakol izbu večer a so žiarovky nebolo nič
DUDISKO
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka