Kompaktní 24mm

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 7. 3. 2014 12:26

Potřeboval bych poradit s kompaktnim 24mm objektivem (bude využívaný čistě jako mf sklo) s ohniskem 24mm. Uplně stačí f2.8. Podmínka je, že zvládne vykreslit i FF nebo APS-C s většim rozlišenim (zatim bude asi na 70D nebo starym 5D a časem se uvidí).

- Samyang 24/1.4 - moc velkej.
- Voigtländer 24/5 - krásně malej, f4 by asi taky stačilo, ale dle recenzí se nehodí na digi.
- Nový Zeiss skla pro Canon - moc drahý, na to že se může poškodit.
- Canon 24/2.8 - Co sem měl v ruce tak dost měký (možná blbej kus).
- starej Olympus OM 24/2.8 - Krásně malý sklo, údajně hodně ostrý, ale u tak starýho skla si nejsem jistej, jestli to nejsou jen pověry.
- A pak zbejvá spousta Takumarů a podobných věcí, kde nemam zkušenost.

Neni pro mě, shání známej a prosil mě, ať se zkusim zeptat. Chtěj to na lezení (důvod proč zrovna tohle ohnisko nebo proč ne kompakt, neřešim).

Dík za zkušenosti.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod jizapo 7. 3. 2014 13:17

Možná by vyšel dobře Canon 24mm 2,8 IS, je docela malý, kresba snad nebude zlá, měl jsem ho půjčený jen na 5 min, tak jsem udělal asi 3 obrázky, připadaly mě docela OK a tím pádem o něm uvažuji. Čekám, až ho zhodnotí ještě Photozone. Cena také není přemrštěná, sice před vánoci byla nižší, ale co naděláme. Mám osobně Canon 35mm f2 IS a je to jedno z mých nejraději používaných skel, už jen pro to že není takový masivní jako ta nová Sigma.
jizapo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 7. 3. 2014 13:36

Jj ten sem jim taky ukazoval a je to taková záložní varianta, pokud se nenajde nic levnějšího... V bazarech ještě nejsou a radši by něco levnějšího, než sklo za 15t. Proto mě napadlo to Zuiko. Vim, že to dost lidí používá, koupit se dá jetý kolem 3,5-4,5t a je i dost malý.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod RoboK 7. 3. 2014 13:38

Sigma 24mm F2.8 Super Wide II, pouzivam na Nikone, existuje aj s bajonetom Canon. Maly, ostry objektiv.
Napr. http://www.ebay.co.uk/itm/Canon-FD-Sigm ... 0852411177
RoboK
Návštěvník