Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di VC USD nebo Nikkor 70-300

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod VencaD 28. 2. 2014 16:25

Zdravím,
chtěl bych znát Váš názor na výběr relativně lehkýho, přenosnýho teleobjektivu k D610, budu s ním fotit detaily architektury, zvířata v zoo a možná i koně v pohybu ( což bude venku) , nechci se na výletech s přítelkyní tahat s těžkým sklem a tyto dva se mi zdají jako ideál, s Tamronem mám osobní velmi dobrou zkušenost, nicméně pamatuju si, že ostření někdy "tápalo", Nikon 70-200mm f/4 VR je už cenově mimo... Navíc objektiv má sloužit jako doplňový tele, když se někam jede :-)
Osobně se více přikláním k originálu, pro jistější ostření a kresbě na delších ohniscích.
díky za názory ^^
VencaD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 28. 2. 2014 17:01

Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 28. 2. 2014 18:36

No lepsi kresbu nad 200mm by mel mit Tamron, spolehlivejsi AF zase Nikon
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 28. 2. 2014 19:48

Pres 7 let fotim s Nikkorem 70-300VR, nedavno si znamy koupil vyse zmineny Tamron. Opticky je to povedene sklo, ale konstrukcne pusobi celkem lacine oproti Nikkoru. Na staticke veci je stabilizator Tamronu fajn, ale na foceni pohybu je jeho extremni ucinnost spise kontraproduktivni a Nikkor je z tohodle pohledu lepsi. Nikkor ma rovnez tesneni kolem bajonetu. Kdybych dnes vybiral nejaky levny zoom, bez vahani opet sahnu po Nikkoru. V bazaru se prodavaji kousky v bezva stavu kolem 8-9tis. Kc.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VencaD 28. 2. 2014 20:05

dík za názor a zkušenost, to je to co mě zajíma, recenzí jsem viděl plno, stejně jako testovacích snímků, ale to není to samé jako dlouhodobá zkušenost...
Myslím, že u Nikonu mám taky menší pravděpodobnost na špatný kus...
VencaD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bartyx 8. 3. 2014 08:36

Zase Tamron ti dá záruku 5 let. Ale řeší se to pořád. Podle mě tam velké rozdíly nejsou. Tamron je za ty peníze určitě perfektní.
Bartyx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 8. 3. 2014 22:26

Osobní zkušenosti nemám ani s jedním. Ale platí pravidla, která se vyplácí dodržovat při výběru optiky.
1. kupuj světelnost, většinou nejde nahradit
2. kupuj konstrukci, je nenahraditelná a z dlouhodobého hlediska možná ušetříš
3. přesnost a spolehlivost ostření je nenahraditelné
4. optické vlastnosti, pokud jsou v alespoň v rozumné normě, stačí a první 3 bodymají přednost.
Takže bych bral bazarový nikon v bezvadném stavu.
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník