Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
To je spíše dotaz na výrobce, který tento produkt vyrobil (Hoya). Domnívám se, že byl vyroben asi na popud nějaké obce fotografů, možná krajinářů, kteří používají UV standardně nasazený na objektivu a C-PL filtr také využijí. Tak možná pro vyloučení vinětace při použití obou filtrů současně, to je ale jen má domněnka. Osobně jsem také kdysi před mnoha lety, ještě na UZ DF, používal standardně nasazené UV-čko jako snad ochranu, ale nyní již řadu let používám jako ochranu spíše klasickou krytku objektivu, kterou nasadím po expozici(cích) v kombinaci se sluneční clonou. V tom používání filtrů jsem za jedno s TomemX.Cindy557 píše:kolega: Mě není jasné, proč kombinace UV a polarizáku? K čemu je tam ta UV vrstva navíc?
no asi to zní divně, já vím, ale jednak mi byl doporučen prodavačem, který ač je to dnes zcela neobvyklé (obvykle člověk i ve specializované prodejně při dotazu "narazí"), tak je v okolí uznávaný odborník a pak rád zkouším nové věci. Tak jsem se tu jen zeptal no, co mne asi čekákozakm píše:Není nad to si něco koupit a pak se ptát, jaké s tím kdo má zkušenosti.
kolega píše:pro vyloučení vinětace při použití obou filtrů současně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků