ZEISS 55mm f/1.4 Otus

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 13. 9. 2014 17:22

A ještě jednu (poslední) jemně upravenou z toho Sonnaru:

Obrázek

Škoda, že všechny ty, co byly v pohybu, letí do koše. ;-)
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 13. 9. 2014 17:39

Toto je normalni autofokusovy sklo, výřez tak 5-10% fotky. Nevim nevim proti tomu oku co tady bylo.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 13. 9. 2014 17:40

Co se týče portrétů, i na 70-200 je 135mm moje oblíbené portrétní ohnisko, více než 85mm. Něco se mi na fotkách z toho Sonnaru moc líbí a připadají mi trochu jiné, než z té 85/1,8 - nevím přesně co, ale něco tam je.

Radku, moc pěkné, pro pořádek jen připomínám, že ta fotka z toho Sonnaru byla jen vyříznutá, bez doostření a bez úprav. Kdyby to bylo na stativu, lépe nasvícené a doostřené, vypadalo by to asi ještě lépe. Tohle je JPG dělaný na druhou kartu jako kopie. není to dělané ani z RAWu (a konverze z RAWu do JPG u Nikonu podle mých praktických zkušeností zpravidla znamená ještě ostřejší a lepší obraz).
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod vegan 13. 9. 2014 17:51

pemar píše: Zatím je ta Sigma lepší, než zatím všechny Nikony, ale od plné díry nekreslí.

Ja tedy mezi fotkou Nikonu 85 a Sigmou 50 vidim dost rozdil a nakonec si dosel ktomu samemu Sigma je proste nejlepsi, jen si to chce casove pohrat se serizenim AF o tom, ze to je ukol na delsi casove obdobi nelze nez nepochybovat, ale po kazdem hrani si sni jsem blize lepsim vysledkum, paradxne mi na blizko ostri presneji jak na dalku, ale verim, ze se to vse vychyta a opticky je na tom vyborne, se serizenym AF kresli k me plne spokojenosti tak od clony 2f, je pravda, ze na 1.4 to uplne super neni, ale pouzitelne je uz 1.8f
vegan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 13. 9. 2014 18:41

kozakm píše:
pemar píše:Závěr je z prvního testu je jasný, Sonnar možná, Otus definitivně ne.

Jsem zvědav, jak dlouho ti to vydrží ;)

Já ne, je mi naprosto fuk :-) . Ještě to bude "neverending story" hodně dlouho.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 13. 9. 2014 18:54

kozakm píše:
pemar píše:Závěr je z prvního testu je jasný, Sonnar možná, Otus definitivně ne.

Jsem zvědav, jak dlouho ti to vydrží ;)

Já mam Sonnara 135/2.8 a teda na ostření mí to přijde ještě o dost horší, než 50tka. Udržet to sklo v klidu, třeba za horšího světla, tak, aby člověk viděl kdy je řasa nejostřejší, neni uplně sranda. Ale to by se v tvym případě asi týkalo focení přes LV... Jinak tu dlouhou hladkou dráhu ostření taky na Zeissech zbožňuju :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 13. 9. 2014 19:35

Nikon D800E + Samyang 85/1.4. Neupravovany JPEG z fotaku, vse na plnou diru bez cloneni (ostreno pres zivy nahled, foceno z ruky):

Obrázek
100% crop:
Obrázek

Obrázek
100% crop:
Obrázek

Obrázek
100% crop:
Obrázek

A ted mi prosim nekdo reknete, ze to je nedostatecne ostre... :roll:

Sklicko za 8tis. Kc.... akorat je to made in Korea a ne Germany a nevazi to kilo...haj hou.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod assaywolf 13. 9. 2014 19:46

hele ten les byl jinak zelenej, ne ? :D :D :D
assaywolf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 13. 9. 2014 19:50

Me se to oko zda nejaky divny. Nemas lidsky v podobnym vyrezu?
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 13. 9. 2014 20:18

Z D800E ne.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod assaywolf 13. 9. 2014 20:19

zítra nafotíme Petře :-)
assaywolf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 13. 9. 2014 20:25

Petr Luňák píše:A ted mi prosim nekdo reknete, ze to je nedostatecne ostre... :roll:

Sklicko za 8tis. Kc.... akorat je to made in Korea a ne Germany a nevazi to kilo...haj hou.

Já myslim, že to je trochu o nepochopení pemarova požadavku. On nechce ostré sklo, on chce to nejostřejší, co se dá koupit a zároveň od prestižního výrobce. Což Samyang nesplňuje ani v jednom. A že stojí 12x míň tu podle mě nehraje roli...

Jinak jsem měl asi 2 roky Samyanga 35/1.4 a uplně neskutečný sklo. Jen to ostření na zrcadlovce mě štvalo. Na akčnější focení to nebylo.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 13. 9. 2014 20:31

D7100 + Sigma Art je na f/2,8 je po doostření k mé spokojenosti (až na ten bokeh vpravo v rohu):

Obrázek
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod VencaD 13. 9. 2014 20:34

Osobně mám Samyho 14mm f/2.8, 35mm f/1.4 a 85mm f/1.4 a shduji se s předešlími názory, používám je na D800 a rozodně si nemohu stěžovat :-) ostrostí je nejlepší 35mm, i na F1.4 má ostré rohy :-) jen ta hmotnost... :-/
VencaD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 13. 9. 2014 20:34

Carl Zeiss Apo Sonnar 135mm f/2 na @f/2 po doostření úplně v pohodě:

Obrázek

a tady má Carl Zeiss Apo Sonnar 135mm f/2 na @f/4 po doostření trochu nervózní bokeh, ale dá se to přežít:

Obrázek
Naposledy upravil pemar dne 13. 9. 2014 20:37, celkově upraveno 2
pemar
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka