Neostré fotky

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Bartyx 12. 6. 2013 13:54

Za 5 hodin těžko :D
Bartyx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hamk 12. 6. 2013 18:31

Ptal jsem se ale gblacka .. ;)
Hamk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Luksík 19. 6. 2013 15:41

Tak foťák je doma :) trvalo to 12 dnů, údajně objektiv v cajku, ale tělo špatně ostřilo. Snad to bude v klidu :)
Luksík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gblack 20. 6. 2013 06:09

Hamk píše:A jak ti servis pomohl ? Již máš ostření v pořádku ?

Sorry za zpoždění v odpovědi, nevšiml jsem si dotazu.
Jo vypadá to, že to funguje lépe, než před tím. Zkoušel jsem to bez stativu na položený metr, plus nějaký fotky, na kterých to bylo předtím hodně vidět(portréty na dlouhý ohnisko a min. clonu) a je to v pořádku.
D90 + NIKKOR 18–105mm f/3,5–5,6G ED VR AF-S DX
Doerr DAF-42
gblack
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Luksík 21. 6. 2013 13:39

Tak jsem to zkoušel malinko testovat, včera venku a fotil skoro cokoliv, přišlo mi to relativně v klidu. Dneska jsem to zkusil na tom testovacím měřítku a mám z toho takové smíšené pocity. Byl bych moc rád, pokud by se na to někdo podíval a řekl svůj názor.

http://ulozto.cz/x7KVzNcE/nova-slozka-rar

1. a 2. obrázek je focen ve stejném nastavení na prioritu clony. Jen u druhého mi to hodilo kratší čas a výsledek mi přijde lepší. U 3. obrázku je foceno vertikálně a nebyl použit středový bod, tak celkem taky jakž takž. Poslední obrázek focený na 2.8 clonu mi v porovnání s 1.8 přijde o krapet lepší. (takže nejspíš fotit na 2.8 a pod ni nechodit).
Zajímal by mě Váš názor jestli je to v pořádku nebo i po servisu je to špatně.
Vše je foceno na 50mm F/1.8G. Dle vyjádření servisu původní chyba nebyla v objektivu, ale v autofocusu zrcadlovky (D3100). Když jsem dneska přehodil na seťák 18-105mm, zkoušel to na ohnisko 50mm s clonou 5 tak to bylo v pohodě.
Za každé info budu rád, jde mi o to jestli to až moc zkoumám a pitvám se v tom nebo to mám nechat běžet a je to v rámci mezí. Tu 50tku používám hlavně na portréty.

Díky moc :)
Luksík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pitris81 22. 6. 2013 11:28

Přijde mi to ok - předpokládám, že to fotíš ze stativu. Já kvůli front-focusu málem hodil do koše 16-85 než jsem to na těle pořádně vyladil (D7000). Tam je výhoda, že to můžeš nastavit přímo na foťáku, má to pamět tuším na 12 objektivů a o fotky se teď člověk může pořezat. Mám 35mm 1,8 50mm 1,8
16-85mm a 105 mm. 105mm je zdá se ok, půjčená 85mm byla ok, první tři potřebovaly kompenzaci Pokud Ti vycházejí běžné fotky v pořádku, tak to neřeš. Blbé je, že další objektiv může dělat to samé a nejsem si jistý, jestli se to dá v servisu seřídit pro různé objektivy.
Pitris81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luksík 22. 6. 2013 11:48

Jj vše je foceno ze stativu. Tak super, jsem rád za takový názor. Seťák 18-105 používám hlavně na krajinky, tam by případný front focus možná až tak nevadil, ale jak říkám přijde mi, že ten je ok. Šlo mi o tu pevnou 50tku. Zítra mám domluvené portréty, tak to ještě vyzkouším :)

Díky za odpověď :)
Luksík
Návštěvník

Předchozí stránka