Tak jsem to zkoušel malinko testovat, včera venku a fotil skoro cokoliv, přišlo mi to relativně v klidu. Dneska jsem to zkusil na tom testovacím měřítku a mám z toho takové smíšené pocity. Byl bych moc rád, pokud by se na to někdo podíval a řekl svůj názor.
http://ulozto.cz/x7KVzNcE/nova-slozka-rar1. a 2. obrázek je focen ve stejném nastavení na prioritu clony. Jen u druhého mi to hodilo kratší čas a výsledek mi přijde lepší. U 3. obrázku je foceno vertikálně a nebyl použit středový bod, tak celkem taky jakž takž. Poslední obrázek focený na 2.8 clonu mi v porovnání s 1.8 přijde o krapet lepší. (takže nejspíš fotit na 2.8 a pod ni nechodit).
Zajímal by mě Váš názor jestli je to v pořádku nebo i po servisu je to špatně.
Vše je foceno na 50mm F/1.8G. Dle vyjádření servisu původní chyba nebyla v objektivu, ale v autofocusu zrcadlovky (D3100). Když jsem dneska přehodil na seťák 18-105mm, zkoušel to na ohnisko 50mm s clonou 5 tak to bylo v pohodě.
Za každé info budu rád, jde mi o to jestli to až moc zkoumám a pitvám se v tom nebo to mám nechat běžet a je to v rámci mezí. Tu 50tku používám hlavně na portréty.
Díky moc