Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Ssupotco píše:To myslíš vážně, že 20% chybovost je v pořádku? Canon 50mm f/1,8 STM - 100% fotek ostrých.
engine_er píše:Čaute, plánujem risknúť kúpu tohto objektívu (s možnosťou vrátenia do 14 dní) a chcel by som sa spýtať, ako je ho možné čo najlepšie a najefektívnejšie otestovať? Myslím v oblasti ostrosti. Stačí pomocou terčíka alebo...?
noxx_cz píše:Ssupotco píše:To myslíš vážně, že 20% chybovost je v pořádku? Canon 50mm f/1,8 STM - 100% fotek ostrých.
Jo, to myslím zcela vážně a troufnu si tvrdit, že to je super výsledek. Třeba s Nikkorem 50/1.4G je to % určitě horší a to je pevné sklo!!! A nemyslel jsem ostrost snímku, ale 100% správné zaostření.
Lotrandor píše:noxx_cz píše:Ssupotco píše:To myslíš vážně, že 20% chybovost je v pořádku? Canon 50mm f/1,8 STM - 100% fotek ostrých.
Jo, to myslím zcela vážně a troufnu si tvrdit, že to je super výsledek. Třeba s Nikkorem 50/1.4G je to % určitě horší a to je pevné sklo!!! A nemyslel jsem ostrost snímku, ale 100% správné zaostření.
Dovolím si hlasitě nesouhlasit. Jednak s ním fotím, mám na tom nafoceno tisíce fotek a žádný výrazný problém se spolehlivostí neregistruji, jednak je to referenční sklo. Je to měkký, není nejrychlejší, ale to jsou limity, se kterými je potřeba počítat. Pokud jde o spolehlivost, tak na solidním kontrastu zaostří přesně. Určitě ale existují citlivější skla i šikovnější fotografové.
joudazbrd píše:Tak já jsem asi před 2 měsíci tohle sklo koupil ke Canonu 700D. Tak nějak jsem si myslel že budu mít štěstí a koupím "ostrý! kus. Nechal jsem si ho na svém těle vyzkoušet prodavačem který mi tvrdil že je v pořádku.
No nebyl, to jsem zjistil až po nafocení nějakých snímků. Typické problémy zde zmiňované s BF a FF.
Řekl jsem si že to zkusím v AWH servisu nechat poštelovat (do 14 dnů od koupě se to dalo stihnout).
Musím říct že po návratu skla ze servisu je to už jiná káva![]()
Takže jsem spokojen, jen tak nějak ještě nemám dokonalé fotky ve špatných světelných podmínkách, přeci jen ta stabilizace by bodla![]()
Jinak obraz a ostrost excelentní, a doufám že to vydrží.
engine_er píše:joudazbrd: posielal si objektív aj s telom? Ostrosť je teda v poriadku na rôznych ohniskách s rôznymi clonami áno?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků