Přeji všem hezký den. Prosím Vás o radu s výběrem vhodného objektivu na architekturu.
Jsem začátečník, do teď jsem fotil ve fotoateliéru svatby a průkazové foto jako zaměstnanec. Nyní jsem se osamostatnil a v rámci omezeného rozpočtu jsem zakoupil Nikon D7000 s 16-85 f/3.5-5.6 G ED VR, tím jsem vyčerpal své úspory. Získal jsem pěknou zakázku - čeká mě focení interiérů a exteriérů hotelů (každý hotel znamená celkový pohled na hotel, restaurace/bar, pokoje, koupelna s vanou, bazén, hřiště apod.), dost práce tak na rok. Všechny fotky jsou určené k tisku, do kvalitního katalogu (25 x 20 cm, 300 dpi).
Musím se vybavit, peněz je málo (ale postupem času to bude lepší) a bohužel s focením architektury nemám skoro žádné (profesionální) zkušenosti.
Na vše si teď musím půjčit, proto bych poprosil - berte na to ohled, potřebuji začít s co nejnižším rozpočtem, dražší věci by bylo lepší dokoupit později.
Zásadní bude (předpokládám) objektiv(y) s nějakou možnosti korekce zkreslení. Stativ a světla/blesky jsou samozřejmost, s tím mám nějakou zkušenost z práce, ale budu vděčný za každou dobrou radu...
Děkuji Vám za pomoc.