od tetref 8. 8. 2012 10:12
Když jsem přečetl celou diskusi od začátku, tak se tu vybírá víceméně ze tří objektivů (a vlastně výrobců):
Sigma 17-70/2.8-4.0 OS HSM
Tamron 17-50/2.8 SP AF
Canon 15-85/3.5-5.6 IS USM
Mým favoritem byl Tamron, nevadilo by ani ta 50ka na konci ale co tady nikdo moc neřešil je rychlost a hlučnost ostření. Ten jediný nemá ostření s ultrazvukovým motorem a tudíž je pomalejší a méně přesný.
Nebude to příliš vadit například při občasném natáčení HD videa nebo při focení při zhoršených světelných podmínek? Má s tím někdo zkušenosti?
U Sigmy předpokládám, že problémy s ostřením nebudou ale zase jsem někde četl, že dílenské zpracování je horší a může se stát, že člověk narazí v obchodě na horší kus. A snad i kvalita je o chlup horší než u toho Tamrona ale opravdu jen nepatrně...
Takže když to shrnu, Tamron a Sigma má lepší světelnost oproti Canonu, který má světelnost vykoupenou širším rozsahem zoomu. Tamron dává výbornou kvalitu obrázku, což je vykoupeno nižším rozsahem zoomu a horší (a tudíž levnější) ostření.
A Sigma? Přijatelný rozsah zoomu, rychlé ostření, srovnatelná světelnost s Tamronem.
Tak a teď babo raď Sigmu nebo Tamrona. Canona zavrhuju, protože něco podobného už mám (28-105) a chtěl jsem něco za náhradu šíleného seťáku 18-55...