Poškozené ostření objektivu Nikon 18-105 VR

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod em.ha 31. 3. 2012 14:22

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda nevíte, co mám dělat s Nikonem 18-105 VR - objektiv je koupený z druhé ruky, záruka už neplatí, ale po koupi byl v pohodě, fotil krásné fotky. Na horách do mě ale někdo vrazil, já na foťák spadla a od té doby je na každé fotce levý spodní roh úplně rozostřený. Dala jsem teda objektiv do opravny v Brně (efekt foto), kde mi řekli, že poškození bylo opravdu způsobeno pádem, a že je to naštěstí jen něco mechanického, co se dá normálně opravit. Takže mi to opravili, já za opravu dala 2tis., a teď s objektivem znovu fotím, ale pořád mi to přijde rozostřené.

V příloze posílám dvě stejné fotky, se stejným nastavením - jedna je focená oním Nikonem 18-105mm a druhá je focená Nikonem 18-55mm.
18-55i.jpg
Fotka focená 18-55mm

18-105i.jpg
Fotka focená poškozeným 18-105mm

Byla bych moc ráda za jakékoli vaše názory/rady/tipy, co s tím. Díky
em.ha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jack08 31. 3. 2012 14:36

Dal bych to znovu do servisu. Na opravu platí myslím záruka 6měs.
jack08
Návštěvník

Odeslat příspěvekod em.ha 31. 3. 2012 14:49

Taky to tak vidím. Jen mě zarazilo, že mi v servisu řekli, že je všechno OK, že to vyzkoušeli, a nic. Díky za reakci
em.ha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod player 31. 3. 2012 14:59

Kdyby jenom roh, cely je ten obraz nejaky "zamlzene" neostry. Urcite reklamace opravy.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bajz0 8. 4. 2012 22:32

Zaprve ked uz davas nejaku fotku na posudenie tak preco fotis v interieri a ked uz tak aspon zo stativu. Zadruhe ked z toho das prec exif nik nevie aky cas si tam mala a ci je to maznute tym ze si to neudrzala alebo sklom. Zatretie ked uz davas objektiv do servisu preco nie do nikonu?
Takze kym niekam pojdes a budes niekomu vysvetlovat ako je to stale rozmazane zober fotak daj ho na stativ a sprav niekolko fotiek s roznymi ohniskami a roznymi clonami. Ak to stale bude rozmazane tak potom mozes niekam prist a povedat vyjadrit relevantny nazor..
Bajz0
Návštěvník