Dobry den prajem,
ako som z viacerych diskusnych prispevkov na roznych forach a v roznych clankoch vycital, Nikon 35mm f/1.8G je odporucany objektiv - najma vzhladom na vyborny pomer cena/vykon - AVSAK narazil som aj na nemalo topicov, v ktorych sa jeho uzivatelia stazuju, ze im ostri casto dost nepresne (FF/BF, alebo caste nepresne zaostrenie), ba v tych temach je ludi s takymto problemom vacsina, len obcas sa tam najde niekto, komu ostri vraj bez problemov. No a kedze nad tymto pevnym sklom silno uvazujem a ak, tak ho budem z dovodu financnej uspory kupovat v niektorom z e-shopov (teda nemozem si ho odskusat vopred, ci ten kus bude ostrit s mojim telom dobre), rad by som sa pokusil aspon o malu statistiku formou hlasovania, aby som vedel, aka je pravdepodobnost/riziko, ze budem musiet vyuzit zakonom stanovenu moznost vratenia tovaru a penazi (ktorej by som sa rad vyhol, pretoze je to casova, financna a stresova zataz navyse).
Vlastnici/uzivatelia, ste so svojim kusom spokojni? Prosim o hlasovanie. A nebranim sa diskusii...
PS: mam D5000, vela uzivatelov s problemom ostrenia ma D90 (ktory ma toho dost spolocneho s D5000, i ked neviem, ci aj ostriaci system), v diskusii mozete uviest aj model fotoaparatu, s ktorym tento objektiv pouzivate. Dakujem.
(ak je moja tema duplicitna resp. zbytocna, vedenie fora nech s nou nalozi podla svojej vole a v pripade zmazania prosim o info formou PM)
EDIT: malá korekcia otázky a odpovedí