tele sigma vs tamron vs nikon

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod mick8 26. 4. 2011 18:05

Jojo, však tak to bylo myšleno, kdyby d7000 měla výklopný displej, tak by to byl dokonalý stroj... Samozřejmě se bavím o lidech, kteří chtějí se zrcadlem teprve začít a pro ně je rozhodující rozdíl těch 10 tk., které bych spíše doporučil dát do blesku, nebo nějakého objektivu a pořádně se naučit fotit, než hned koupit super tělo se seťákem (kromě 18-105, ten je celkem dost slušný) a fotit 2 roky se setem, když místo toho mohli rozšířit možnosti. Co se týče HW vybavení, rozdíl je jasný, počínaje tlačítky, konče sekvenčním snímáním, takže srovnání sice není na místě, jak jste psali a správně podotkli, ale na druhou stranu pro někoho kdo začíná a učí se, tak ať spíše nakoupí dobré objektivy a za pár let vymění tělo.
Díky všem schopným diskuze!!!
Umění fotit není schopnost zachytit co vidím, nýbrž to co nevidíme :-)
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 26. 4. 2011 18:13

Kdyby D7000 mela vyklopny display, tak by ovladani stalo za prd, protoze by musely jit do haje vsechny ty cudliky co jsou na leve strane, zeo^_^
Se podivejte jak vypada ovladani (respektive pocet ovladacich prvku) u VSECH fotaku, co maj vyklapeci display. Oni moc dobre vedi, proc do vyssich modelu vyklopnej display nedavaj. A hned v druhe rade je tu ta jista "chatrnost" vyklapeciho diplaye.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 26. 4. 2011 18:37

Ok :-) Nemám moc zkušeností a rád si nechám poradit, protože když se dívám na Tvou sestavičku fotovýbavy, tak víš o čem mluvíš :-) Nicméně občas se může hodí :-) Třeba 60d má klasicky ovládací prvky u stavového displeje, což je jedna možnost a nevypadá to zle a kdo si zvykl, tak mu to špatné nepřijde.
BTW super fotky na tom youtube.... Pro mě hudba budoucnosti a možná ani to ne :-)
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peejer 26. 4. 2011 18:58

Chtěl bych se zeptat Playera jestli by mi nenapsal na ICQ, chtěl bych se někdy zeptat na pár věcí ohledně D7000, moje ICQ 316 521 661.
http://patrik-jech.fotopatracka.cz/
peejer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 26. 4. 2011 19:02

Chlapi, pokud to není tajné, klidně to pořešte tady, rád bych o tom foťáku taky něco dozvěděl... Nebo pro potencionální kupce... Neříkám, že to budu já ale to jen tak kdyby Vám to nevadilo.
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peejer 26. 4. 2011 19:15

mick8 píše:peejer: a to si představ, že dost lidí si právě u Tvé d7000 stěžovali na back focus... Pokud se to někde objeví a je to v záruce, tak se to dá seřídit, navíc d7000 na to má prý korekci, ale někdy to je dost silné. Ta d7000 je stroj, docela dost se mi líbí, ale jak teď má vyjít d5100, tak si myslím, že pro spoustu lidi to bude vážný konkurent. Samozřejmě je kvalitativně někde úplně jinde, ale senzor by měli mít stejný, takže i fotky by z toho měly být "shodné" co do iso. Škoda, že nemá výklopný displej... to by byla dokonalost sama :-)

Ten front a back focus je mi známý, akorát se mi zdá že se to težko seřizuje, jak řekl Player...nasadíš blesk a máš to jinak. S D7000 jsem spokojený, je to fakt dobrej stroj, ale bez výhrad nejsem:) Výklopný display by mi vadil, live view vůbec nepoužívám. Předtím jsem měl Nikon D60 a v porovnání s D7k je to nebe a dudy:)

-- 26. 4. 2011 20:25 --

mick8 píše:Chlapi, pokud to není tajné, klidně to pořešte tady, rád bych o tom foťáku taky něco dozvěděl... Nebo pro potencionální kupce... Neříkám, že to budu já ale to jen tak kdyby Vám to nevadilo.

Chtel jsem se Playera zeptat jestli musí vypnout korekci vždy když nasadí blesk, nebo jen kdyz blesk zacne používat "asistenční světlo". A pak ještě hodit řeč o technikách zaostřování:)
peejer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 26. 4. 2011 19:44

Tedy dámy a pánové.... Jednou bych chtěl opravdu strávit několik hodin a třeba i opakovaně s někým z Vás, kdo opravdu tomu focení rozumí a pořádně vše vyzkoušet a lovit a lovit okamžiky :-) Protože to asi dá hooodně práce a času to všechno nastudovat a vyzkoušet :-) Nicméně Vám přeji dobré světlo :-) Jo a abych trochu ukončil téma, asi půjdu do tamronu http://objektivy.heureka.cz/tamron-sp-a ... usd-nikon/ a za zbytek si asi koupím blesk SB-700... Většina si rychlost ostření chválí a sice má proti Sigmě úplně jinou světelnost, ale zase má delší ohnisko a snad to bude dělat také hezké fotky :-)
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 26. 4. 2011 22:41

peejer: presne jak pises, zlobi to v pripade Tamronu 17-50 jen kdyz jsou zaple diody na blesku. Kdyz je vypnu, ze ostri jen telo, je to v cajku. U Sigmy pak zaple diody naopak pomahaji k presnosti. Jo a treba Nikkor 70-300 s bleskem ostri presne jen kdyz je aktivnich vsech 39 AF bodu, kdyz dam jen stredovy, pak nastane mirny back focus. Kocourkov jak vysitej :D

mick8: kdybych mel vybirat dnes, dlouho bych mezi Tamronem a Nikkorem vahal. Tamron je mozna o chlup ostrejsi na 300mm, ale konstrukcne se mi vic libi Nikkor, ma treba i tu tesnici gumu u bajonetu.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 27. 4. 2011 07:30

Jeste jedna věc.Myslíte,ze ty výklopné displeje nejsou moc dobre?Ze jsou opravdu chatrné a můžou časem zacit blbnout?Protoze bez neho a stavoveho je clovek u d5100 nahraný.
Jinak jestli Tamron nebo Nikkor to je otýzka. Občas si někdo stěžuje na chyby expozice, že na LV to je úplně v pohodě, ale přes hledáček to občas blbne. Takže možná raději jistotut a stejnou značku, která by měla fungovat bez problémů.
Naposledy upravil mick8 dne 27. 4. 2011 13:27, celkově upraveno 1
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 27. 4. 2011 08:35

peejer: dole je ukázka a je to věc, která se sem-tam děje, např. u Zeisse 85/1,4 se to taky děje.
http://www.dpreview.com/lensreviews/sig ... /page5.asp
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peejer 27. 4. 2011 19:05

Tak jsem to zkoušel a je to víceméně tak, kdyz zaostřím na objekt vzdálený cca 1 metr, tak mám mírny front focus, ale je patrný jen na delším ohnisku, kdyz je objekt dál třeba 2 metry a víc, tak uz to nepoznam (zajímavé je že mi nepomáhá vůbec fine tunning), ale triky s bleskem jsem jeste nezkoušel:) Objektiv mám chvíli, zatim jsem měl jen pár focení v exteriéru s bleskem, vetšina na continuální ostření a i při focení blíže jak 2 metry dobře zaostřené fotky na plnou díru. Ale je pravda že když ve spěchu zaostřím na ploché jednobarevné místo (třeba tričko, nebo hladké dětské tvářičky, tak autofocus občas ujede dopr.. , na clonu 4, nebo 5,6 to neva, ale při plné díře je fotka zkažená:) Když jsem fotil Nikonem D60 tak ten ostřícím bodem zabral nekdy i celou tvář, takže v tomhle to bylo jednodužší:)
peejer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 27. 4. 2011 20:01

A o jaky ze jde objektiv? Tu Sigmu 70-200?
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peejer 28. 4. 2011 17:05

Jo jo, psal jsem o té sigme 70-200.
peejer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 28. 4. 2011 17:51

Na starým těle ale byla v pohodě..?
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peejer 28. 4. 2011 18:01

Tahle Sigma je můj nejnovější přírůstek, mužu jí vyzkoušet na D60, ale myslím že to bude stejné. Navíc jsem s přesností autofocusu spokojený, až na tu jmenovanou odchylku při tom pseudo makru.
peejer
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka