tele sigma vs tamron vs nikon

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod honzinulanek 24. 4. 2011 18:19

:) Zajimavy dotaz, ja myslel ze se ptas na nejmensi vzdalenost:-)
Na ukazku dlouhych vzdalenosti ti pomuze i toto:
http://nikon.cz/cs_CZ/product/nikkor-lenses/simulator

-- 24. 4. 2011 19:20 --

BTW. jak vidis, ten rozdil neni tak zasadni abys kvuli tomu musel obetovat svetelnost ;-)
honzinulanek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 24. 4. 2011 18:57

supr dík za perfektní odkaz, který vážně vypovídá.... Ještě to tedy promyslím...Díky všem :-) Hezké světlo všem :-)
Díky všem schopným diskuze!!!
Umění fotit není schopnost zachytit co vidím, nýbrž to co nevidíme :-)
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 24. 4. 2011 21:30

Sigma 70-200 macro II je zcela nevhodná na portrétování. Jednak je to těžká a velká kráva a za druhé při vzdálenostech menších jak 2 metry je měkčí a vylézají jiné neduhy. Měl jsem a nedoporučuju. Na tuto aplikaci je podstatně vhodnější Tamron 70-200/2,8
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 24. 4. 2011 22:47

Jasne, 100mm sem, 100mm tam, proc teda nekoupit Nikkor 105 VR macro? Vsak tech 300mm z toho take jde koneckoncu vyrezat a jako bonus je tu macro 1:1. Opticky je lepsi jak kterykoliv ze zde jmenovanych skel. Chachaaa.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 25. 4. 2011 01:21

Troll?

105 makro bude trpět tim čim všechny makra, pomalé ostření.. a rozdíl 105 a 300 je o hodně větší než 200 a 300. Kromě toho jdou použít případně konvertory, které třeba s Tamronem a Nikonem fungují obvykle docela dobře.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milann88 25. 4. 2011 10:53

na focení zvěře by měla být dobrá např sigma 400mm F5.6, ta poslední verze myslim, že to je i s HSM, takže by nemusela být tak pomalá. Nebo nikkor 300mm F4 AF-S, bazarová se dá sehnat i AF verze, která je prý optický taky dobrá, ale nebude to žádnej rychlík. navíc na oba nikkory můžete nasadit i TC.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 25. 4. 2011 13:14

Haha, prej pomale ostreni. Doporucuji nejprve vyzkouset a az pak hodnotit. Ne nadarmo ma focus limiter.
Tady je absurdni to, ze nekdo potrebuje tele a nekteri tvrdi, ze 100mm neni zadnej velkej rozdil, haha. Pritom i tech 300mm neni na ptaky zadna vyhra, natoz pak blatosigma (s 2x konvertorem jsme razem na F5,6 a ta kresba bude slusnej humus oproti Tamronu 70-300 VC) s pouhymi 200mm.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martin2580 25. 4. 2011 18:36

Nekonecno, viz fotky mesice atd....
martin2580
Návštěvník

Odeslat příspěvekod brkoslav01 25. 4. 2011 19:01

Já používám starsi AF verzi 300/4 a opticky je vynikající, ale nekdy je tech 300 malo, ostreni je pomalejsi na letovky ptaku to neni, velka vyhoda je omezovac zaostrene vzdalenosti ktery lze libovolne nastavit, pouzitelny je i s levny soligorem 1.7x

-- 25. 4. 2011 20:03 --

se zoomy je to opticky neporovnatelne
brkoslav01
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peejer 25. 4. 2011 20:54

ggrand píše:Sigma 70-200 macro II je zcela nevhodná na portrétování. Jednak je to těžká a velká kráva a za druhé při vzdálenostech menších jak 2 metry je měkčí a vylézají jiné neduhy. Měl jsem a nedoporučuju. Na tuto aplikaci je podstatně vhodnější Tamron 70-200/2,8

Zdravičko, vlastím Sigmu 70-200 a používám ji i na portréty, a jsem celkem mile překvapenej, mam jeste pevnou 50 f/1.8 a 90 f/2.8 a tu Sigmu používám nejradeji. Má hezké barvy, dobrej kontrast a solidně ostří. Nedávno jsem fotil hrající si děti na hřišti a až na pár nepovedených cvaknutí, byly dobře zaostřené, za chůze, na klouzačce i na houpačce. S Tamronem 70-200 nemam bohužel žádné zkušenosti, ale protože znám některé jejich objektivy tak si myslím že by v akčnějších záběrech dosti pokulhával (třeba takové kontinuální zaostřování houpající ho se dítěte na houpačce). A nějakých problémů pří fotografování na menší vzdálenost než 2m jsem si zatím nevsiml, ale to neznamená že vám něvěřím, určitě to neříkáte jen tak. Ale podle mě ten Tamron hodně zabíjí to zastaralé ostření.
http://patrik-jech.fotopatracka.cz/
peejer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 26. 4. 2011 12:05

Prý N105VR a pomalé ostření :-D tak to je fór dne. Lidi proboha, když něco neznáte, tak o tom nepište, mockrát děkuji.

peejer: Pravda, pravda. Tamron zabíjí pomalé ostření, ale na portréty je to ok. Nepočítám teda focení děcek. Bohužel k tomu všemu Sigma trpí ještě focus shiftem, takže pri zaclonění se rovina ostrosti posouvá dozadu.Fotka medvídka je na 70mm f/2.8, u Sigmy je bohužel zaostřeno trošičku víc dozadu než s Tamronem, ale kupodivu chlup, co trčí vzadu z hlavy je stejně neostrý jak u Sigmy(je v hloubce ostrosti),tak u Tamronu(už jde o bokeh). Taky ještě přikládám fotku 200mm f/11 a ostrého tam není zkrátka ve srovnání s Tamronem nic. Sigma vždy vlevo.Výřezy 1:1 z 12mpx.
Přílohy
close_200.JPG
close_70_2,8.JPG
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peejer 26. 4. 2011 16:44

Vůbec jsem nevěděl že něco takového jako focus shift je, díky za objasnění. Zajímalo by mě jestli je to jev častý, nebo tím trpí jen pár objektivů. Na kolik musím přiclonit a kvůli čemu se tohle stává. No nic jdu to prubnout:)
http://patrik-jech.fotopatracka.cz/
peejer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 26. 4. 2011 16:57

peejer: a to si představ, že dost lidí si právě u Tvé d7000 stěžovali na back focus... Pokud se to někde objeví a je to v záruce, tak se to dá seřídit, navíc d7000 na to má prý korekci, ale někdy to je dost silné. Ta d7000 je stroj, docela dost se mi líbí, ale jak teď má vyjít d5100, tak si myslím, že pro spoustu lidi to bude vážný konkurent. Samozřejmě je kvalitativně někde úplně jinde, ale senzor by měli mít stejný, takže i fotky by z toho měly být "shodné" co do iso. Škoda, že nemá výklopný displej... to by byla dokonalost sama :-)
Naposledy upravil mick8 dne 26. 4. 2011 17:57, celkově upraveno 1
Díky všem schopným diskuze!!!
Umění fotit není schopnost zachytit co vidím, nýbrž to co nevidíme :-)
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod honzinulanek 26. 4. 2011 17:18

co výklopný, ale STAVOVÝ nemá!
honzinulanek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 26. 4. 2011 17:37

Tak jen pro poradek;) D5100 vyklopny a otocny display ma, horni stavovy display D5100 nema. Prekvapive je ovsem D5100 celkem vyrazne jeste mensi jak D5000, o nejakem srovnani s D7000 tudiz nemuze byt, co se drzeni (potazmo komfortu ovladani) tyce, rec.
AF u D7000 prinesl mnoha vylepseni, sam jsem s 39 bodu uneseny, nicmene zaroven prinesl jista uskali, ktera jsem alespon u D50 a D90 nemel. To, ze mi Sigma 50/1.4 ostri presne az po zasahu do AF tuningu dokazu zkousnout, divne vsak je, ze je treba korekci bez blesku. Jakmile nasadim SB900 a ostreni probiha za pomoci blesku, musim naopak korekce zase vypnout, protoze pak je ostreni presne. Celkem Kocourkov^_^
Druhy problem mam s Tamronem 17-50/2.8, ktery ostri bez korekci presne pouze bez blesku, jakmile vsak nasadim SB900(a delalo to i s SB800), projevi se velmi silny front focus. Tak silny, ze nejde ani zkorigovat AF tuningem ve fotoaparatu, tudiz kombinace D7000 + Tamron 17-50/2.8 + externi blesk (zajimavost: pri live view ostri presne bez ohledu zdali je blesk nasazeny ci nikoliv) se pro me stala naprosto nepouzitelnou :/
player
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka