tele sigma vs tamron vs nikon

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod myscho123 3. 5. 2011 16:12

Ešte mám jednu totálne laickú otázku, tak sa mi moc nesmejte.. :D Je pravda, že ak je ten objektív 300mm tak to je ekvivalent 16,7x optického zoomu pri digitálnom fotoaparáte? :) a je pravda, že má tak malú svetelnosť, že bez blesku budú fotky proste tmavé v interiéri?
Ďakujeeeem....

P.S.: nemám 10 rokov, len to tak vyzerá... :D
N3510i > N6021 > SEK750i + HPM82> HP ipaQ 614c > NEXUS S > Sencor P5500 > Samsung Galaxy NOTE 10,1 + Honor 8 > Huawei P30pro
Nikon D5000 > FujiFilm X100F
myscho123
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 3. 5. 2011 17:00

myscho123: myslím, že to bereš ze špatného pohledu. On ZOOM u objektivu 55-300 je v podstatě 5,5. Ty jsi to počítal kdyby měl objektiv rozsah 18-300mm. V tom případě by byl zoom opravdu 16,7. Jinak článek je tady : http://www.fotoradce.cz/zoom-versus-ohn ... lanekid552

Jinak k těm objektivům, neuvažoval si se mrknout někde po nějakém starším se zárukou? Mohlo by to vyjít finančně podobně jako to polsko....
Díky všem schopným diskuze!!!
Umění fotit není schopnost zachytit co vidím, nýbrž to co nevidíme :-)
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod myscho123 3. 5. 2011 17:11

Uvažoval som, ale neviem ako by som mal záruku, že je nepoškrabaný alebo inak nepoškodený.. Inzeráty na internete vyzerajú veľmi lákavo, ale cenovo sú blízko toho poľska a tam je to aspoň istota, že to je nové a neobúchané niekde.. sám som pred pár dňami riešil takú nejakú fľakatú záležitosť na fotkách a nemohol som nájsť kde je prach, zistil som, že je na snímači, ale ak by bol objektív škrabnutý, už sa to vrátiť nedá a na fotke to bolo veľmi slabo vidno, preto by som uprednostnil buď nový z obchodu, alebo osobné prebratie od niekoho, ale nikoho som v okolí nenašiel, čo by také niečo predával...
N3510i > N6021 > SEK750i + HPM82> HP ipaQ 614c > NEXUS S > Sencor P5500 > Samsung Galaxy NOTE 10,1 + Honor 8 > Huawei P30pro
myscho123
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 3. 5. 2011 17:16

teď jsem se díval na aukro atd....a tam jich je opravdu dost v nabídce a i nový za 4350 Kč.....
http://www.k24.cz/product/57259/Digital ... _Zoom.html
Jo, ale koukám, že tam je také záruka 1 rok v autorizovaném servise... takže je jedno jestli Polsko nebo toto..... to už záleží na Tobě co Tě vyjde lépe poštovné atd

-- 3. 5. 2011 18:24 --

Ještě k tomu zoomu, tak když si vezmeš třeba panasonic fz 100, tak ten má 24 zoom a rozsah ohnisek od 25 do 600mm. Takže se spíš dívej na rozsah ohnisek než zoom jako takový.
Díky všem schopným diskuze!!!
Umění fotit není schopnost zachytit co vidím, nýbrž to co nevidíme :-)
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 3. 5. 2011 17:41

Zoom a čísla 16x apod u zrcadlovek neřeš, stačí si pamatovat, že čím delší objektiv je (má víc mm), tím víc ti to přiblíží to co fotíš.

Obecně jakmile je objektiv opravdu dlouhý, (třeba 600mm), tak už se nedá za rozumnou cenu čekat nějaká slušná světelnost. Pak začne hrát roli jak dobře umí foťák vysoké ISO.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jirka S 3. 5. 2011 18:47

K tomu nákupu objektivů přes net a jen podle nej ceny: jsou lidé, mající zřejmě spoustu volného času, kteří si objednají třeba 2 kusy stejného objektivu, doma si oba vyzkoušejí, ten s lepší kresbou si nechají a druhý v zákonné lhůtě vrátí. Co má pak e-shop dělat? Zboží podle zákona přijme, peníze vrátí a při nejbližší příležitosti jej pošle dalšímu objednávajícímu. To jen na okraj, aby si myscho123 nemyslel, že z e-shopu dostane vždy jen originálně zabalený výrobek.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod myscho123 3. 5. 2011 19:02

No neviem či je až tak legálne predávať použitý tovar ako nový, na druhú stranu je možné, že sa to naozaj robí.. je lepšie podľa mňa nakupovať z obchodu ako od niekoho (aj keď finančne to je možno výhodnejšie, neviem) ale už len ten pocit taký lepší.. samozrejme na dobierku, peniaze popredu sú blbosť, ale keď to kúpim z aukra, zaplatím dobierku a v krabičke od objektívu bude tehla, čo spravím? napíšem mu na aukre zlé hodnotenie ale peniaze mi to nevráti.. pri známejšom internetovom obchode je aspoň aká taká možnosť sa nejak brániť a tie najlepšie by si podobné blbosti nedovolili kôli dobrému meno podľa mňa..
myscho123
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 3. 5. 2011 19:09

Nejedná se přece o použité zboží, běžně se to děje. Netuším, v jaké míře, ale dělá se to tak, mnozí se s tím na netu pak i chlubí. Co by s tím vráceným zvbožím e-shop měl asi dělat? Prodat s 50% slevou? Už tak mají marže beztak na minimu. Já nechci vůbec strašit či odrazovat od netových nákupů, kdepak, jen jsem si myslel, že je dobré to vědět. Toť vše.
:-)
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 4. 5. 2011 18:53

Tohle se dělá různými způsoby.

1) znovu prodat jakž takž zabalený (méně solidní obchody)

2) pošle se výrobci, nechá přebalit a vrátí zpět a pak prodá (obvykle po kontrole výrobce, jestli je všechno ok)

Jinak i osobně si můžeš vybrat z několika kusů objektivů, za předpokladu, že je prodejce solidní. V ČR se sice setkáš s kyselými ksichty apod., nicméně když je někdo dost odolnej, tak to obvykle je. Jo akorát DVF hodně nerado vrací peníze, nebo příjmá cokoliv v rámci 14 denní zákoné lhůty, to jen takové varování. Ale stejně jsou víceméně natolik drahý, že neni důvod u nich cokoliv kupvoat.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod myscho123 21. 6. 2011 16:56

Máte tu niekto skúsenosti s tým polským obchodom fotozakupy.pl ? Chcel by som si už odtiaľ objednať, ale nepoznám to, tak sa radšej pýtam, ako by som zas niekomu poslal peniaze a už za ne nič nedostal...
myscho123
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marconius 28. 6. 2011 08:29

Před 2 týdny jsem si u simplyelectronics.net objednal zboží za zhruba 350€. Platba proběhla kartou přes moneybookers London, tak, že se na účtu částka za zboží blokovala cca 5 dnů a po té společnost simply electronics tuto částku stáhla. Po tomto aktu se změnil status mé objednávky a cca do 2 dnů mi bylo zboží přes DHL odesláno. Na email jsem obdržel konfirmaci a referenční číslo balíku, takže přes tracking DHL šlo zboží přesně sledovat, jak putuje po Evropě. Po dvou týdnech od obědnání mi tedy zboží dorazilo. A nyní k otázce odkud vlastně bylo zboží odesláno…telefoní číslo uvedené na stránce je do Hongkongu, což mě po tomto zjištění trochu vylekalo, ale dle www.idealo.co.uk sídlí simplyelectronics na adrese 26 St Michaels Ave, NG4 3NN Gedling, Nottingham. Zboží bylo nakonec odesláno z Gatwicku, takže jsem nakonec nemusel platit žádné clo. A konečně, finanční úspora 2000,-Kč stála za to dobrodružství, zdali své zboží v pořádku obdržím :-)
marconius
Kolemjdoucí

Předchozí stránka