rzl žiaden Tamron som rozobratý nevidel , ale každé sklo je konštruované takmer rovnakým spôsobom a ono tá oprava ani nie je nejak extra zložitá, tak isto súčiastky ktoré sa musia pomeniť majú doslova
halierovú hodnotu, ale ich cena vrátane práce je
NEKRESŤANSKÁ !!!
Neviem o aké sklo sa jedná , ale sťažený chod prstencov majú za následok poohýbané skrutky vodítiek/zlomené plastové vodítka, tým pádom máš niektoré elementy čiastočne vychýlené, samotným elementom sa dohromady nemá čo stať...
Keby si nemal poškodený závit filtra, tak s kludom poviem že material na opravu toho objektívu má hodnotu ani nie 5€, bohužial toto sú veci ktoré nijak inak ako servisom nevyriešiš a tomu zodpovedá aj cena...

1. Na prvom obrázku vidieť, "vykrútené" a zlomené vodítko predného člena, predný člen sa "vyklal"
2. Prasknuté vodítko, ja som ho zalepil, ale dalo by sa vyrobiť , len je to strašne piplavá robota , ale dá sa
3. Zložené po zalepení
4. Iný obektív, ktorý neutrpel žiaden náraz, ale je tam vidieť vodítko a skrutku , ktorá sa môže vplyvom nárazu ohnúť + rovnako môže prasknúť vodítko, tým dôjde k vychýleniu členov a neostrosti trebárs často fotografie.
Jediné čo sa ešte môže poškodiť, je "držiak" niektorého člena, ktorý sa môže prasknúť, ale to by som povedal že hrozí vyslovené len u predného člena, ktorý dostane priamu ranu...
Asi sám uznáš že nás servisy pekne šklbú...
V prípade že by sa jednoalo o sklo zo stabilizátorom , tak také som ešte z vnútra nevidel, ale tam by sa mohlo poškodiť toho viac...