Tamron servis

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod rzl 2. 1. 2011 02:32

Dobry den,
chtel bych se zeptat, zdali ma nekdo zkusenosti s pozarucnim servisem u Tamronu.

Objektiv mi nesikovne vyklouzl z ruky pri vymene a mam praskly zavit(plastova cast u predni cocky), tudiz mi na nej nejde ***** zadny filtr + zoomovani neni tak jednoduche a vyzaduje trochu sily, aby se dalo vubec s objektivem hnout.

Na internetu jsem vyhledal firmu FOTOTRADE, ktera se zabyva servisem Tamronu pro ČR. Je to opravdu jediny servis? Ma s nim nekdo zkusenost? (cena, cas, komunikace)
Neni treba neco konkretne v Brne, kde by se mi na nej podivali? :)
rzl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bubaak 5. 1. 2011 20:42

Fototrade je ok firma, servisák byl upřímný a vztřícný.
Zkus si tam zavolat, popiš jim co sním máš jestli ti neřeknou cenu ;-)
Jen chci upozornit na to, na co mě upozornil.... Měl jsem 70-200 2,8 v hodnotě cca. 20.000,- která se klepla o zem, sel dohaje tubus, hla se v něm všechny skla což mělo za nasledek že ostření šlo šileně z tuha a kresba byla na urovni Sony W310. Šefík si vzal objektiv do ruky, zjistil co sním je a vyhodil odpověd "cca.6000, když se bude měnit jen tubus, připočtěte práci a seřizení a budete na cca. 8-9. To sním ale nic dalšího nesmí být a hlavně nikdy už optiku nesrovnáme jako z výroby". Tak mi poradil ať ho zkusim prodat jak rozbity za 9 a penize co mi usetril ať dám do nového ;-]
Jak řekl jsem udělal a musím řici že mi poradil dobře, dostal jsem od něj dokonce i slevu (cenově jsem se tedy dostal na E-Shopy).
Takže ty by sis mohl taky propočitat kolik stál tvůj objektiv, zda se ti vyplatí do něj vrazit nemalou častku za servis a nemít na něj záruku. Nebo si raději koupit nový který te vyjde sice dráž, ale budeš mít klid a jistotu (2 roky zaruku, seřizení AF/BF v ramci zaruky zdarma, absolutně bez vnitřního prachu s lepší těsností než už otevřený obektiv....)
Bu Bu Bu!
bubaak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pufko 6. 1. 2011 00:10

rzl žiaden Tamron som rozobratý nevidel , ale každé sklo je konštruované takmer rovnakým spôsobom a ono tá oprava ani nie je nejak extra zložitá, tak isto súčiastky ktoré sa musia pomeniť majú doslova halierovú hodnotu, ale ich cena vrátane práce je NEKRESŤANSKÁ !!!
Neviem o aké sklo sa jedná , ale sťažený chod prstencov majú za následok poohýbané skrutky vodítiek/zlomené plastové vodítka, tým pádom máš niektoré elementy čiastočne vychýlené, samotným elementom sa dohromady nemá čo stať...
Keby si nemal poškodený závit filtra, tak s kludom poviem že material na opravu toho objektívu má hodnotu ani nie 5€, bohužial toto sú veci ktoré nijak inak ako servisom nevyriešiš a tomu zodpovedá aj cena...
ObrázekObrázekObrázekObrázek
1. Na prvom obrázku vidieť, "vykrútené" a zlomené vodítko predného člena, predný člen sa "vyklal"
2. Prasknuté vodítko, ja som ho zalepil, ale dalo by sa vyrobiť , len je to strašne piplavá robota , ale dá sa
3. Zložené po zalepení
4. Iný obektív, ktorý neutrpel žiaden náraz, ale je tam vidieť vodítko a skrutku , ktorá sa môže vplyvom nárazu ohnúť + rovnako môže prasknúť vodítko, tým dôjde k vychýleniu členov a neostrosti trebárs často fotografie.
Jediné čo sa ešte môže poškodiť, je "držiak" niektorého člena, ktorý sa môže prasknúť, ale to by som povedal že hrozí vyslovené len u predného člena, ktorý dostane priamu ranu...
Asi sám uznáš že nás servisy pekne šklbú...

V prípade že by sa jednoalo o sklo zo stabilizátorom , tak také som ešte z vnútra nevidel, ale tam by sa mohlo poškodiť toho viac...
pufko
Návštěvník