Sigma 24-70 EX DG HSM vs. S 28-70 vs Tamron 28-75 vsetko 2.8

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod zelovoc 9. 8. 2010 08:20

Ahojte. Rozmyslam nad vymenou kitoveho objektivu Pentax 18-55 a do uvahy prichadzaju tieto 3 objektivy. Absolutne netusim ktory si vybrat. 1. tu ma laka HSM a rozsah. Uz ma nebavia tie pomale objektivy, ktore mam. 2. toto je najlacnejsia alternativa ale myslim ze oproti tamronu bude aj menej kvalitna. 3. klasika, bojim sa akurat pomalsieho ostrenia oproti Sigme. Najvacsia otazka asi znie, ci ta nova HSM sigma ma tiez take problemy s FF a BF ako tie ostatne. Na sigme sa mi paci najme kvalitne prevedenie. Telo je Pentax K200d. Ktory by ste odporucili?
zelovoc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kelav 9. 8. 2010 09:15

Ahoj, pokud to máš jako záklaďák, tak ani jeden... Protože začínat na 24mm na APS-C je poněkud "dlouhé" Zkus si na svém Pentaxu nastavit oněch 24mm a jít fotit krajinu, moc se ti toho do záběru nevejde. Oba tyto objektivy jsou určeny pro fullframe, proto začínají na oněch 24 a 28mm pro Tamron.

Být tebou, tak se spíš poohlédnu po něčem jako je Tamron 17-50, Sigma 18-50 HSM, případně nová Sigma 17-50 HSM.

Z vlastní zkušenosti... Sigma, konkrétně 18-50, je výborně zpracovaný objektiv, ostrostí ani přenosem kontrastu nijak zvlášť nevyniká, autofokus je ale rychlý a přesný...

Tamron 17-50 Di-II - Luxusně ostrý obraz, hodně kontrastní. Ostření ale není tak rychlé a přesné. Na focení svatby bych si ho například vůbec nevzal. Ale pro focení přírody, krajiny, dovči, kdy má člověk spoustu času... Pro tohle focení to je parádní objektiv.

Pro oba dva ale platí, na F2.8 jsou ostré jen ve středu snímku... Navíc, nikdy nemáš zaručeno, že nebude objektiv trpět front/back focusem. Můj Tamron 17-50 je zrovna na seřízení v servisu díky front focusu.

Koukal jsem ale že Pentax dělá 16-50 f2.8, ano cena je někde na 20.000 Kč, ale je to jistota. Možná být tebou přišetřím na tohle sklo.
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlsladky 9. 8. 2010 10:58

A co zkusit toto: Sigma 17-70 mm F2,8-4 DC Macro OS HSM .
vlsladky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zelovoc 9. 8. 2010 11:45

@vlsladky: chcem mat konstantnu svetelnost, ak by bol vo verzii 2.8 tak beriem :)
@kelav: rozsah by mi vyhovaval, na nieco, kde by som potreboval tych 17mm by som si nechal zakladak. 28 je naozaj vela, ale tych 24 sa mi zda ako vhodny kompromis. ide mi hlavne o ten dlhsi koniec a rychle ostrenie. 50mm je vo vacsine pripadov velmi malo.
pentax 16-50 nechcem, je to predrazene a pokial viem aj poruchove.

mam aj 55-300 a to ostrenie je nekonecne pomale, nedavno som vyskusal sigmu 18-200 na canone a ta ostri neporovnatelne rychlejsie. preto chcem HSM.
zelovoc
Kolemjdoucí