Jaký objektiv vyfotí tohle (Canon, APS-C)

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod kozakm 7. 8. 2010 18:59

Taky se mi to zdá zaostřené někam do háje :) Nicméně perspektiva v podstatě odpovídá těm vzorovým.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod never 7. 8. 2010 22:32

Ano, ano,... kdyby nebylo zaostreno na list ze stromu vedle hlavy, vypadalo by to jinak, holt je to rukama... 8-P
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 7. 8. 2010 22:45

Já pořád vidím zaostřeno za modelku. Dal bych si to seřídit.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pufko 8. 8. 2010 07:18

Ja by som to videl na vadný objektív, nie je možné aby od hrudníka až po tenisky bolo všetko povedzme dostatočne ostré a tvar úplná mazanica, ked je to v podstate jedna rovina ostrosti...
A taktiež súhlasím s Petym určite tam je backfocus
pufko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl 8. 8. 2010 13:27

ako pise pufko. inak aj ten bokeh mas daky divny na plnu dieru (malo rozmazany)
D750 + N18-35/3,5-4,5G + N20/1,8G + N28/1,8G + N50/1,8G + N85/1,8G + N70-200/4G + SB700

karbonak Triopo GX-1027 s Giottos MH1311
lennyl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 4daPeace 8. 8. 2010 14:26

Tak na uplne otevrenou clonu to nemuze byt 100% ostre, vzdyt to je u kazdeho objektivu, plus se to i v recenzich padesatky zminuje.

Tady prikladam kompozicne jinou fotku, na co je zaostreno je evidentni. Drzadlo bylo vzdalene asi metr a pul od objektivu. Na ty dva metry jsem schopny dosahnout HO jako na vasich ukazkovych fotkach, ale ze dvou metru tam proste dostanu cloveka maximalne od pasu nahoru a ne celou postavu. Proto jsem zakladal tenhle topic, abych zjistil, cim na to. Je tedy mozne, ze mam kus, ktery potrebuje seridit? V jakychkoliv jinych situacich s nim nemam problem, ostri pomaleji, ale presne. Diky.

Obrázek
4daPeace
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pufko 8. 8. 2010 16:01

4daPeace, odporúčam ti odfotiť tú istú osobu / modelku na výšku dva krát , ale druhý krát otoč foťák o 180° , som zvedavý na výsledok, ale fakt to tipujem na vadný (opotrebený) objektív.
pufko
Návštěvník

Předchozí stránka