od kelav 17. 3. 2010 09:24
Petr67: Pročetl jsem Tvoje forum na Grafice. Co dodat? Místo toho aby jsi na clonu f2,8 nastavil korekci expozice do plusových hodnot a naučil se s tím žít, tak tu populisticky na Internetu brečíš, že jsi zase koupil zase "špatný objektiv" a chceš, aby tě tu všichni litovali, že jsi za svých těžkých deset tisíc koupil zmetek, který ale vlasně takový zmetek není a je to spíše jeho vlastnost, než vada.
Co by jsi čoveče chtěl? S tím jsi do toho přeci šel. Už si konečně přiznej, že objektiv za deset ticíc je amatérský objektiv, který se nedá srovnávat s profi sklem v řádech několika desítek tisíc, u kterého si výrobci něco takového nemůžou dovolit.
Sám jsem měl kdysi Sigmu 18-50 f/2,8 za bratru 11.000 a myslíš, že jsem jí kupoval s tím, že to bude nepřekonatelné sklo? Ne, potřeboval jsem světelnej záklaďák, abych měl do základu čím fotit. A tak jsem to taky bral, Sigma byla na plnou díru měkká jak hrom, ale přesto jsem nepsal sáho dlouhé diskuze, kde bych si stěžoval, že ta moje Sigma je na plnou díru bláto. Prostě jsem se stím naučil žít a časem jsem ji vyměnil za Nikkor 16-85, který je jiná liga, aspoň co se ostrosti a přenosu kontrastu týče.
Chlape to je Tamron a Sigma, ty objektivy kupuješ s tím, že fotky z nich nebudou na všechny clony a ohniska stoprocetně vyrovnané. To od těchto výrobců fakt nečekej. Pokud chceš nekompromisní výslednou kvalitu, tak kupuj jedině Nikkory, které jsou ale několiknásobně dražší. Ještě jednou, profi objektiv, který podává vyrovnané výsledky NESTOJÍ 10K, ale několikánobně víc. Už to pochop...
Jinak se tu stotožňuji s názorem Tumka....
www.fotovalek.cz