Tokina 11-16 vs 12-24

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod dropsyy 26. 2. 2010 10:02

Petr67: nevím, co přesně myslíš tím, že ti špatně exponovala s bleskem, ale pokud jsi měl obraz nestejnoměrně vysvícený, mohlo to být spíš bleskem. většina externích blesků na nikon pokud vím moc do široka nesvítí, určitě ne perfektně stejnoměrně.. nebylo to třeba tímto?
dropsyy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr67 26. 2. 2010 18:02

dropsyy: Ne, nebyl nestejnoměrně vysvícený, ale silně podexponovaný v celé ploše a to na ohnisko 20 mm, které by měl zvládnout každý blesk. Zkoušel jsem SB400, ale ten samý blesk s objektivem 17-70 fungoval bez problémů i na nejširší ohnisko.

Tak jsem nakonec objednal Sigmu 10-20 F 3.5, což mi příjde jako nejlepší varianta, ale taky nejdražší. Tak doufám, že natrefím na dobrý kus :-)

PS: Teď už mám blesk SB600, tak doufám, že budou dobře spolupracovat i na široko.
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DavesMan 26. 2. 2010 19:17

A to si nemůžeš zajít někam vybrat? Třeba v Megapixelu ti nechají klidně vyzkoušet tolik kusů, kolik mají. Na tvém tělě, na tvoji paměťovou kartu. Můžeš si klidně poznamenat sériová čísla objektivů v krámě, spárovat si je s konkrétními fotkami (=> napsat si co jsem s čím fotil), pak v klidu DOMA probrat a třeba druhý den se vypravit pro ten, který se ti zdál nejlepší. Pokud ho teda zrovna nikdo nekoupil.
Já měl naštěstí kliku, když jsem kupoval 70-300 - je až nadpoměry dobrá. Jenže v té době jsem ještě prd věděl. Dneska bych si to šel ozkoušet. A to nejen Sigmu, rozdíly jsou např. i v L-kových Canonech.
Canon EOS 5D Mark II, Canon EOS 7D, EF 17-40mm f/4 L USM, EF 50mm f/1.8 II, EF-S 60mm f/2.8 USM Macro, Sigma 70-300mm APO DG Macro, Canon Speedlite 580EX II, Nikon CoolPix S51
DavesMan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr67 26. 2. 2010 20:32

Bohužel toto prakticky nepřipadá v úvahu, jsem z Ostravy a zde je to s fotoobchody fakt bída. Viz tato diskuze:
http://forum.grafika.cz/read.php?43,3248269
Je tu de facto pár obchůdků, s bídným sortimentem a o nějakém vybírání fakt nemůže být řeč. V jednom mají 1 ks Sigmu 10-20 F 4-5.6 a to ještě vystavený z výlohy. V druhém mají skladem Tokinu 11-16, ale objedná Ti tam max 1 ks a to ještě oproti záloze. Takže mi nezbývá, než nákup přes internet a risknout to. Přinejhorším to vrátím :-(
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Návštěvník

Předchozí stránka