Zdravím všechny zdejší experty.
řeším obdobný problém a taky to vypadá že skončím u te Sigmy jak výše popisuje majitel. Jen sem se chtěl zeptat, zda-li existujou další třeba lepší klidně dražší varianty. Finance jsou vždy sklíčující a má představa je asi do 15tis... jo a bude to k Canon 400D ke kterému mám teprve základní seťák bez IS tedy 18-55
první favorit byl Canon 18-200 IS, jenže když sem zjístil že od nějakých 80 mm myslím jede na F5.6 tak i když má stabilizátor moc se mi to nezamlouvalo a nečetl sem moc chvály. Další ve výběru byl Canon 70-200/F4, jenže to už mi příjde možna až zbytečně dlouhé a ještě bude od seťáku mezera a taky nemá IS, který bych asi chtěl i kvůli tomu, že foťák budu půjčovat otci a nerad bych, aby mu pak nějaké snímky unikly kvůli chybějící Stabilizaci takže nevím.
Moje ideální představa by byla tak něco do 150 a nejlépe s pevnou clonou i stabilizací, ale to je v této ceně nereálne, takže bych se chtěl zeptat jestli bude lepší pevná clona nebo raději zvolit objektiv se stabilizací.
Bude se s tím převážně fotit nejspíš statická krajina, pro pohyblivé záběry, bych si pak nechal s radostí poradit něco dalšího, tak kdyby jste se chtěli rozepsat, může poradit již teď, ale to mně čeká nejspíš ale až po létě tento nákup