Objektiv? (Canon 1000D)

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Cheta 15. 1. 2010 01:49

_DAVE_ píše:Jo a 300mm bez stabilizace neber, byl by to dost pruser.

I to se da, ale nejdelsi udrzitelny cas z ruky je 1/250, bezne spis k 1/500 (v prepoctu ohnisko 480mm) a vic. Jinak nejostrejsi je kolem clony 8, takze to spolu s casem uz clovek potrebuje dobre svetlo.
Myslim, ze ale dost taky zalezi co fotis. Osobne taky uvazuju, ze casem prejdu na nejake eLko.
Cheta
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ihonzisek 15. 1. 2010 07:12

Chci něco univerzálního plus časem asi koupim nějaké makro. Těď s největší pravděpodobností po příští výplatě koupím tu Sigmu 18-125 OS HSM.
ihonzisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 15. 1. 2010 09:21

Za ty penize je to jako zakladni univerzal celkem fajn. Diky stabilizaci muzes i zaclonit treba na F8 a kresba bude dobra.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ihonzisek 12. 2. 2010 10:58

Tak už ho mám. První dojem vypadá super. Kvalita zpracování je taky moc dobrá. Bohužel jsem neměl čas něco pořádného vyfotit, ale časem určitě přidám nějakou fotečku...
ihonzisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 12. 2. 2010 11:35

Docela bych měl zájem o nějakou ukázkovou fotku na 125mm a plnou díru. Tak pokud budes mít chuť....
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ihonzisek 13. 2. 2010 11:31

Tak třeba takhle?
Přílohy
IMG_0004.JPG
ihonzisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ihonzisek 13. 2. 2010 11:35

Kdybys chtěl vyfotit ještě něco, tak stačí říct co.
Ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc. Když si ten objektiv dám k uchu, tak je slyšet, že v něm velmi slabě jakoby bzučí. U seťáku jsem se s tím nesetkal, tak se chci zeptat, jestli je to normální. Dík
ihonzisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zdenda-foto 13. 2. 2010 12:42

To bzučení bude velmi pravděpodobně činnost stabilizatoru. Já registruju podobné bzučení (vrčení) u mého EF-S 55-250mm f/4.0-5.6 IS - hlavně při delších ohniscích a horších světelných podmínkách. U mého druhého seťáčku 18-55 IS, kt. má taky stabilizator to ale neslyším - ale to bude spíš tím, že ohnisko je mnohem menší a v podstatě ani není moc co stabilizovat :-)
Canon 600D
zdenda-foto
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 13. 2. 2010 13:49

Přesně tak, jsou to motory stabilizátoru. U 55-250 je to slyšet o dost více než u krátkého setu.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 13. 2. 2010 13:54

ihonzisek - Zdá se že to fotí velmi slušně, prostě velmi zajímavý a vybavený univerzál za málo penez.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ihonzisek 13. 2. 2010 15:45

Další pokus na psovi najdete na
http://ihonzisek.rajce.idnes.cz/Attina/
ihonzisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Darth Stewe 26. 2. 2010 18:52

Co si myslíte o Sigmě 17-70 mm F 2,8-4,0 DC Macro HSM OS? Je vhodná jako základní objektiv, nebo je i něco lepšího s obdobnou cenou (nebo ideálně levnější)?
Objektiv bych nejvíce používal na focení krajiny, architektury, někdy zvířat (nepotřebuji ale náhradu teleobjektivu, jeden horší už mám) a večerní rodinné fotografie doma.
Pod záštitou svobodné vůle jsme přestali přemýšlet o důvodech našich rozhodnutí. Nelze se pak divit, že nejsme schopni pochopit jeden druhého.
Darth Stewe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod never 26. 2. 2010 22:52

stačí se jen trochu porozhlédnout, tady resime tvuj pripad...

viewtopic.php?f=213&t=1101192&start=0
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metaljohn 12. 6. 2010 23:23

Podařilo se mi najít EOS 1000D za super cenu, takže na objektiv zbývalo tak 10 000. Myslíte, že se dá za ty peníze najít něco slušnýho v rozmezí tak 18-100 mm? Nejlíp aby to bylo adekvátní Nikonu 18-105 VR, kterej so hodlám koupit v setu s D5000. Byl bych rád, kdyby to mšlo stabilizaci a za ultrasonický ostření bych se vůbec nezlobil :-)
BMW 130i, Fabia IV
metaljohn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod motor911 13. 6. 2010 00:11

metaljohn, Canon 1000D je velmi zakladny model zrkadlovky pre canon

je to teda uplny zaklad v parametroch co ti moze poskytnut dig. zrkadlovka od canonu, tym ho nechcem znehodnocovat, len ho dokazem porovnat s mojim modelom 450D ktory v podstate vychadza z 1000D aj ked 450D bola na trhu tusim skor ;-]
ma par odlisnosti od mojej 450D, takze na tvojom mieste by som este pohladal xxxD verziu, za slusnu cenu niekde z druhej ruky, ak sa tedarozhodnes ist cestou canonu, treba zvazit aj koly neskorsej kupe dalsich objektivov

ihonzisek, ano je to normalne vtedy, ked mas v objektive stabilizator IS
ked bzuci so zapnutym IS tak je len dobre, to vies ze ti stabilizuje obraz :-D
ak by ti bzucal aj po vypnuti IS nieco neni v poriadku
motor911
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka