světla na portrét viz odkaz

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod runis 27. 10. 2009 20:36

Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat na váš názor, zdy by tohle na domácí focení portrétu i aktu mohlo stačit. Jen pro začátek. Jedná se mi o to, zda výkon 150W nebo 200W vůbec bude stačit.
odkaz:

http://www.phototools.cz/detail.php?pro ... tla-a-sady

děkuji!
runis
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 27. 10. 2009 21:42

No.. já velmi podobná světla mám, a uvažuji už spíše o úsporkách okolo 400-600W po přepočtu (současných 150W je přecijen slabších, vycházejí mi při f/4, ISO 640 jakž takž přijatelné časy, ale to musím svítit přímo a nikoliv odrazem. Navíc bych rád klesl s ISO na cca 400, proto zvažuji ty silnější světla).. ale to je jen můj osobní názor, v home-made ateliéru fotím jen minimálně
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 28. 10. 2009 08:07

nie! prilis mali vykon. To su svetla na produkty kde si mozez dovolit fotit zo stativu a na dlhsi cas, alebo dat svetla hodne blizko.

Ako ty Karmy pise.... ja by som povedal ze 250W je totalne minimum.....

Uricte by som isiel do atelierovych bleskov. tzv blesk s pozicnim svetlom
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 28. 10. 2009 19:13

Na stálé světlo je 150W/200W strašně málo. Svého času jsem používal 500W stavební halogeny a nestačilo to (při použití deštníků, což je podle mě nezbytnost).

Ceny setů zábleskových světel s pilotní žárovkou dnes začínají na hranici 10 tisíc korun, doporučil bych tedy ještě šetřit. Já mám například Fomei Basic a za ty peníze si tu sestavu nemůžu vynachválit:
http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei ... inner-961/ A existují ještě levnější nabídky od jiných výrobců.
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 30. 10. 2009 07:51

To si dal dazdnik pred stavebny 500W halogenku??? neroztopil sa????
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 30. 10. 2009 09:07

Dal a neroztopil. Ale měl jsem ho na samostatném stativu, takže vzdálenost byla větší než u blesků, kde je pro to přímo nástavec.
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 30. 10. 2009 11:10

Nu což.. halogeny jsou výborné pokud třeba fotíte na zakázku pro uzenářství.. to vám ty buřty samy rozkvétají před očima :D
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bramborkax 30. 10. 2009 12:28

runis píše:Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat na váš názor, zdy by tohle na domácí focení portrétu i aktu mohlo stačit. Jen pro začátek. Jedná se mi o to, zda výkon 150W nebo 200W vůbec bude stačit.
odkaz:

http://www.phototools.cz/detail.php?pro ... tla-a-sady

děkuji!

Já se světly nefotím, ale zkoušeli jsme s kamarádem, jestli by šlo použít halogeny z Hornbachu (2x 500 W, odrazem přes fotodeštníky) a byli jsme hodně zklamaní - světlo nic moc (časy a clony už si nepamatuju). Napřímo bez odrazu ale nevím...
Nikon D50 + Nikkor 18-55 + Nikkor 50/1,8 + Tamron 55-200 + Nikkor 85/1,8 + Nikkor 18-200 VR + Nikon SB-600; Canon S45
bramborkax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 30. 10. 2009 12:38

Já ty světla používám především na produkty, jak již kdosi zmínil. Na to to stačí, ty se nikam nehýbou a foťák je na stativu, takže to je ok, ale na portréty, akty či cokoliv byť jen trochu pohyblivého.. chce to záblesky
karmy
Návštěvník