canon 24-85mm usm a canon 75-300mm mk III

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod rzl 16. 3. 2009 19:45

Zdravim, jsem pouhopouhy amater, co si nedavno koupil canon eos 1000D se zakladnim setovym objektivem, v jednom kamennem obchode v anglii jsem narazil na vyse zminene objektivy, oba za cenu 160liber(cca 4500kc), coz je oproti cenam v ceskych obchodech docela dobra investice, jsem schopen investovat do jednoho z nich. Rekl by mi nekdo prosim, v cem spocivaji vyhody a nevyhody jednotlivych objektivu? Do meho zajmu spada fotit temer vse, od lidi pres prirodu po architekturu.
rzl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _BAZ_ 17. 3. 2009 16:03

75-300 - bez stabilizátoru >> použitelný jen za dobrých světelných podmínek, protože neni moc světelnej
24-85 - na zrcadlovce z crop faktorem 1,6 má širší konec poměrně dlouhej. Takže jako výměna záklaďáku se příliš nehodí.

Při koupi teleobjektivu je přínos koupě té 24-85 minimální - seťák + tele pokryje ohniska přes tento objektiv.
Při koupi samotné 24-85 rozdíl od seťáku není zas tak veliký a přínos je taktéž minimální. LEda že bys měl zájem mít o trochu delší ohnisko než na seťáku a stačilo by to.

Jestli už nebude lepší pár stovek přihodit a koupit si stabilizovaný tele 55-250 IS a nebo od sigmy apod, kteří už taky vyrábí objektivy se stabilizací pro lidi, co nemohou/nechtěj investovat deseti tisíce do světělených skel....
_BAZ_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 17. 3. 2009 16:44

Ani jeden z techto objektivu se neda zrovna doporucit. V prvni rade je treba uvedomit si, co vlastne chces. Ten setak je dobry, a pokyva zakladni nejpouzivanejsi ohniska.
Co bys logicky mohl chtit, je sklo delsim ohniskem - tele. to je prave ta 75-300, ale jeji kvalitou si nejsem jisty. Za podobne penize bys mel urcite narazit na stabilizovany 55-250, ktery by tobe sedel vic.
_DAVE_
Návštěvník