Neznačkové Polarizační filtry

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Hanluk2609 20. 1. 2009 09:07

Zdravím,
můj dotaz: Máte někdo zkušenosti s neznačkovými polarizačními (i jinými) filtry?
Mám hlavně na mysli značky jako : VISICO, MASSA, GREEN-L,.....
Těchto filtrů je plný internet, dají se najít skoro všude.(Aukro, Sbazar,...)
ale nikde sem nenašel nějaké praktické zkušenosti. Pokud někdo takový filtr vlastníte, tak sem prosím napiště Vaše zkušenosti s ním. Díky
Hanluk2609
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 20. 1. 2009 09:14

Mám polarizák "značky" Praktica, 55 mm, asi 2 a 1/2 roku. Platil jsem jej v eurech jako část jiné zásilky, vyšel asi na 300 Kč. Funguje normálně.

Teď už tam tak levné filtry nemají.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 21. 1. 2009 00:37

Mam levnou klasiku od HAMY, a zli jazykove tvrdi ze zhorsuje kresbu. Ja nic takoveho absolutne nezaznamenal, pouzival jsem ho na S5-IS, a ted i na setaku 18-55IS. Pokud to nekupujes na objektiv za 20tisic, tak ho muzu doporucit.
Pocitej s horsim mechanickym zpracovanim nez treba u BW.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hanluk2609 21. 1. 2009 01:14

Zkusím koupit od firmy MASSA. Přes aukro za cca 300Kč, tak zkusím a dám vědět ;-)

Nebo snad myslíte, že by značka GREEN-L mohla být kvalitnější? Případně nějaká jiná?
Hanluk2609
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 21. 1. 2009 06:18

IMHO to bude jedno - beztak tyhle neznačky se budou lišit tak leda balením...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dimo 23. 1. 2009 20:31

Mám Hamu 58 mm a nestěžuju si. Používám na Pro1, ta má dost kvalitní objektiv (řady L) a jestli zhoršuje kresbu? Minimálně, ale spíš je potřeba dávat pozor na protisvětlo, pak je to peklo.
Nejlepší přátelé : Foťáky, PC, internet.
Ale lidi jsou lidi.
Dimo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hanluk2609 24. 1. 2009 10:53

Nemáte někdo zkušenosti s CPL značky VISICO? Na internetu sem nikde nenašel porovnání těchto levných filtrů...
Hanluk2609
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peter olekšák 24. 1. 2009 17:40

Kedysi som mal na seťáku Pentaxu K100D CPL filter Hama bez antireflexných vrstiev a vplyv na kvalitu kresby som zbadal len pri fotení v protisvetle, keď účinnosť poalarizačného filtra je skoro nulová a tým pádom je ho zbytočné, ba skôr škodlivé (ďalšie sklo) používať. Teraz mám na Pentaxe K20D CPL Hoyu Pro 1 Digital, ktorý stál skoro 3x toľko ako Hama, ale rozdiel v kvalite pri bočnom svetle, keď má použitie tohto filtra účinnosť, som nepostrehol. Dokonca Hama sa mi zdala mechanicky prívetivejšie skonštruovaná, keďže mala na prstenci páčku, ktorú väčšinou CPL filtre nemajú. Páčkou sa dá filtrom pohodlne točiť samostatne, alebo v kombinácii s držiakom na šedé prechodové filtre. Ak máš dosť peňazí, kúp si značkový s antireflexnými vrstvami, ak nie, nemusíš podľa mňa kúpiť za omnoho nižšiu cenu zlý CPL filter. V určitých situáciách (hlavne pri fotení krajiny) je akýkoľvek CPL filter lepší, ako žiadny.
peter olekšák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Japčák 25. 1. 2009 00:42

ale jo, jde to s nimi
opravdu je lepší něco než nic - kdosi to tady již vyslovil.
na pevném objektivu ale nešetřím
Japčák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lochnesko 25. 1. 2009 11:12

ja som práve kúpil polarizák z Ebay na naše za 3libry/cca 3Euro/90sk :D:D:D som zvedavý čo to bude.... pretože môj cokin mi ukradli :D
Canon 20D,C 18-55 IS,C 100-300 USM, Canon 50mm Velbon , Lowepro, Sandisc, Carl Zeiss M42,
lochnesko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hayes11 18. 4. 2009 19:44

zdravim je to v teme s polarizakmi tak sa chcem opytat....polarizak sa da v pohode nahodit aj na objektiv kde sa predny celn toci, presne pri setaku ku nikonu 18-55mm, predny celn sa pri zaostrovani toci tak neviem ...v podstate som este filter v ruke nemal nikdya le rad by som ho vyskusal aspon na tie krajinky....
hayes11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 18. 4. 2009 20:35

Zaostríš, natočíš filter do polohy, v ktorej ma najvyšší účinok, doostríš a exponuješ. Neodporúča sa pri zaostrovaní držať filter, leby by sa odporom, ktorý by si kládol mohol poškodiť motorček.
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hayes11 18. 4. 2009 22:50

oukej,.,,diky mozno sa na to dam nahovorit:D
hayes11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lochnesko 19. 4. 2009 10:53

už keď sa táto téma opäť otvorila... vkladám svoju skúsenosť s tým neznačkovým polarizačným filtrom z ebay, vyšeil ma cca na 80-90sk a podľa mňa šlape... neviem pri seťáku som nepostrehol nejaký úbytok kvality....

tu je nejaký príklad, (ale aj slabý prechoďák som použil, ale oblaky vytiahol polarizák pekne)

http://ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/fot ... o&id=51562
Canon 20D,C 18-55 IS,C 100-300 USM, Canon 50mm Velbon , Lowepro, Sandisc, Carl Zeiss M42,
lochnesko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dobresvetlo 19. 4. 2009 11:52

ja mam na setaku canon18-55 filtre hama,a myslim ze ak kupim dalsie sklo,skusim nan hoya,ale v podstate je hama v poho,mam tabacco filter, polarizak,UV,skusim aj dalsie,,,
dobresvetlo
Kolemjdoucí

Další stránka