Canon 70-200 f/2,8 L -bez IS

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod laax 12. 1. 2009 16:19

Canon 70-200 f/2,8 L -bez IS
ahojte,zaujimali by ma vase skusenosti s tymto objektivom, prípadne nejake pripomienky.
laax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mickaelb 15. 3. 2009 04:42

Ahoj, co se tyce zkusenosti...spickovy objektiv, cena odpovida kvalite, zpracovani spickove, opticka kvalita taktez. Uz na plnou diru prijatelne ostry, ostreni rychle...mezi nevyhody by se dala pocitat vaha, opravdu se to cely den pronese na krku/v ruce, ale jak se rika "parado trp", me osobne to nevadi.
mickaelb
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 15. 3. 2009 09:22

Super prevedenie okrem slnecnej clony, ktora sa ti poskriabe hned ako ju vyberies z obalu v ktorom si ho kupil:D, nevidiet na nom spinu (je hladky a nic sa na nom nedrzi okrem blata), ma super ostrenie, ktore je tiche a rychle - jeho presnost zalezi na tele fotaku.
Co sa tyka ostrosti, tak ta je super uz na 2,8 ak natrafis na dobry kus,....ak nemas to stastie (ako ja 1.krat), tak moze byt podobne "ostry" ako napr. Sigma.....odporucam hned vratit...
Bokeh je fajn ak je vzdialenejsie pozadie - v pripade, ze je blizko, tak moze byt menej prijemny, co je typicke pre zoomy....
Vaha je jemne vyssia, ale s dostatocne tazkym fotakom sa s nim foti dobre aj cez 10h...
Cena je podla mna vynikajuca a asi nic podobne dobre za taku nizku cenu nezozenies (AF, odolnost, obraz,...)
PS: ja ho pouzivam vacsinou na clone 2,8 - obraz mi vyhovuje aj na nej.... takze ak ti nevadi iba 200mm koniec, tak smelo do toho! ;-]
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferrry 24. 5. 2009 22:46

Uricte spickova volba!
Vsechny skla ze serie od Canonu 70/200 L jsou brana jako jedny z nejlepsich, (ne-li nejlepsi, zoomova skla vubec)..to kterou uz si vybrat zalezi na tom, k cemu je pouzivan a taky na financich..
"Life is just a game..let's play" FK
Ferrry
Kolemjdoucí