Výběr objektivu cca. 70-200 pro Canon

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 6. 12. 2008 09:59

Zbyněk Vašek píše:Já bych se s dovolením vetřel se svým dotazem. Chci si taky koupit tento objektiv (C70-200 F4 bez IS) a asi si pro něj pojedu buď do Klatov k Oehlingu nebo do Prahy k Megapixelu. Jde mi o to, na co se při koupi a zkoušení zaměřit a na co si dát pozor. Je to můj první objektiv co chci koupit a nerad bych ho nějak složitě měnil nebo se strachoval jestli mi ho vůbec vymění za lepší kus. Díky za rady

myslim ze ty ani ja lepsi kus nepozname :-) takze bych si k nemu vzal proste jen UVcko a huraaaa fotit.
Caonon 400D, Canon 16-35 f2,8L, Canon 70-200 f4L, Canon 50 f1,8.... Teď jěště vědět, jak s tím zacházet...
pavel.tenista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 9. 12. 2008 19:40

hmm asi máš pravdu, takhle jsem se na to nekoukal :D
Zbyněk Vašek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod triskacik 13. 12. 2008 12:00

Planujem dokupit tele v blizkej dobe a tiez uvazujem o tom Canone 70-200 f4. Zaujima ma, aka velka vyhoda je IS. Zvazoval som totiz aj Canon 70-300 f4-5.6 IS. V jeho prospech hovori dlhsie ohnisko a stabilizacia, no na druhu stranu, "Lko" je Lko... fotky odfotene na F4 hovoria same za seba, podla vsetkeho vobec nie je nutne viac clonit a fotky su uz na plnej diere ostre. no same za seba hovorili aj fotky so zapnutou a s vypnutou stabilizaciou v teste Canonu 70-300 f4-5.6 IS. nerad by som sa dostal nad 20k Sk takze 70-200 f4 IS nepripada do uvahy...
triskacik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 13. 12. 2008 12:28

jestli fotis sport tak ti bude stabilizace uplne k prdu - fotis s takovejma casama kde fotka ani nema smysl byt neostra...
Caonon 400D, Canon 16-35 f2,8L, Canon 70-200 f4L, Canon 50 f1,8.... Teď jěště vědět, jak s tím zacházet...
pavel.tenista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 13. 12. 2008 12:29

Dodam k tomu nakupu: "L" neznamena, ze automaticky bude ten kus dobry,....ja som pouzival 3 kusy 70-200 2,8L ....jeden z nich bol katastrofalny kvalitou obrazu, ale dobre to bolo vidiet az na monitore doma,...druhy, ktory je firemny ma dost dobry obraz, mne sa zda, ze troska horsi (menej ostry na 2,8) ako kus, ktory vlastnim ja....
Pri nakupe si urcite zober notebook, alebo citacku kariet, nafot si obrazky na clone 4, kde sa prejavy bokeh (napr. portret so zaostrenim na oko), jednu, kde zbadas aberaciu,...napr. konare na strome,....daj aj jednu fotku na clone cca 8 a viac, len pre kontrolu,.....ak budes spokojny, tak ho zober.....treba spravit kontrolu na monitore v predajni a nie na LCD fotaku, lebo tam sa kvalita obrazu posudit neda,.....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 13. 12. 2008 13:43

Ondrej Bobek píše:Dodam k tomu nakupu: "L" neznamena, ze automaticky bude ten kus dobry,....ja som pouzival 3 kusy 70-200 2,8L ....jeden z nich bol katastrofalny kvalitou obrazu, ale dobre to bolo vidiet az na monitore doma,...druhy, ktory je firemny ma dost dobry obraz, mne sa zda, ze troska horsi (menej ostry na 2,8) ako kus, ktory vlastnim ja....
Pri nakupe si urcite zober notebook, alebo citacku kariet, nafot si obrazky na clone 4, kde sa prejavy bokeh (napr. portret so zaostrenim na oko), jednu, kde zbadas aberaciu,...napr. konare na strome,....daj aj jednu fotku na clone cca 8 a viac, len pre kontrolu,.....ak budes spokojny, tak ho zober.....treba spravit kontrolu na monitore v predajni a nie na LCD fotaku, lebo tam sa kvalita obrazu posudit neda,.....

Ale to pozna clovek kterymu tech skel proslo rukama uz trosku vic.... amater tezko
pavel.tenista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 13. 12. 2008 15:46

Ale, len aby vedel, ze nemusi mat tu istotu,...radsej nech si pozrie fotky a zhodnoti ich,.... ja som to pri prvom kuse F2,8 verzie nespravil a musel som znova cestovat aby som ho vratil,.....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 13. 12. 2008 17:50

Ondrej Bobek píše:Ale, len aby vedel, ze nemusi mat tu istotu,...radsej nech si pozrie fotky a zhodnoti ich,.... ja som to pri prvom kuse F2,8 verzie nespravil a musel som znova cestovat aby som ho vratil,.....

to uz byl ale nejakej extrem ne?
pavel.tenista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xaero 25. 12. 2008 20:40

Tak jsem nakonec vybral Canon 70-200 F4L a na prvni pohled jsem se zamiloval :) je to prvni v podstate "profesionalni" a odolne sklo které mám. :P škoda jen nižší světelnosti na 2,8 nebyli peníze :( .... a i tento je dost těžký takže 2,8 verzi bych asi nesnesl (neunesl) :)
Canon 40D + Canon 50mm f/1,8 II + Canon 18-55mm
xaero
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 26. 12. 2008 09:10

Dobry vyber!
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 27. 12. 2008 02:06

muj prvni dojem byl uplne stejny :-) byl jsem i ve stejne situaci...
pavel.tenista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pitox33 29. 12. 2008 15:39

Už chceš cenovo dostupný objektív s vynikajúcimi vlatnosťami a L-kovej rady najuniverzalnejší objektiv je Canon 200/f2,8L. Pripájam skvelí článok o tomto objektíve http://www.naturephoto.cz/fototechnika/ ... l-usm.html
Pitox33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Trinec 9. 1. 2010 21:47

Dobrý den.

Chci se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost focení sportu a to v hale (hokej) s tímhle objektivem Canon 200/f2,8L, tak jak se o něm píše v předešlém příspěvku.
Díky.
Synology DS 1010+DX510, 10x2TB, HYPA 300 SE, HYPA 400, VMA1-MKII, DAC Sirius, Sennheiser HD 800
Trinec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 10. 1. 2010 00:33

Trinec píše:Dobrý den.

Chci se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost focení sportu a to v hale (hokej) s tímhle objektivem Canon 200/f2,8L, tak jak se o něm píše v předešlém příspěvku.
Díky.

Na hokej spíš zoom, pevná 200 je sice levnější, lehčí a rychlá.. jenže sedíš při hokeji (nebo stojíš) na jednom místě, takže bys měl trošku problémy zabrat to co chceš pomocí jednoho ohniska.. leda bys použil nejvyšší těla (5DMK2 a 1DsMK3) a měl 21mpix na případné výřezy, ale to je spíš na tobě.. jinak objektiv je to špičkovej, tedy jeho USM verze, ideálně druhá.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 10. 1. 2010 15:03

200/2,8L je spickovy objektiv (malinky, lahucky, kvalitne vyrobeny),...na hokej sa da bez problemu pouzivat, ak si zvyknes na troska ine fotenie, ako je s premenlivymi ohniskami - pri spravnom pouziti dostanes krajsie fotografie, ako fotografi so zoomami (casto nevyuzivaju 200mm, kde je obraz najatraktivnejsi), no budu ti chybat momenty, ktore sa do zaberu "nevosli". Profici tiez fotia s FF a 300mm sklami (uhol zaberu podobny APSC@200mm), takze budes v rovnakej situacii, ako oni ;)
Cenovo je medzi 70-200/F2,8 a F4 (ten je do haly nevhodny)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka