ach jo budu si muset zobrat 50-200 a EC-14 alebo 20 .... lebo bohuzial nemam kvalitny teleobjektiv doma ... (lebo stou 70-300 som nejaky nespokojni teraz ked som upravoval fotky s indonezie, ani nie tak kresba [lebo 10Mpixelov je moc a na 6M pixelov co tak ako tak prenese je to uz ok]ako aberacia na max tele, sirokaci ma stvala

)
Tomas X)
Moja skusenost je taka, ze IS mi moc nepomaha ked je cas dlhsi ako nejakych 1/10 a 63mm nieje sirokac takze bez IS nemam sancu ...
S tim RAWom to akceptujem ... ale mne nejde o test objektivu teraz ale porovnanie fotky pri case 1/30 a 1/200

preto som tam dal rovnako "neupravene" fotky ....
A suhlas stim, ze touto vetou si to asi vystihol najlepsie
"a do kterých časů v tom nebude rozdíl nebo v tom bude akceptovatelný rozdíl... "
Proste ja na tele nefotim profi fotky a do vytlacku A4 (mozno aj A3) je to po dostreni atd vpohode aj na 1/30 a to mne osobne staci .... Ano ak chces profi fotku tak si kup nejaky 20-30Mpixel svetelny telobjektiv ktory vazi 28kg a bez stativu sa samozrejme nezaobides ... btw jedneho takehoto som stretol aj na borneu (fotil pre National Geographic) a musim uznat fotky paradne (zavidel som mu), ale zato mu uslo 80% fotiek, mozno aj viac (njn opica necaka kym to rozlosis

,a mal zaosebou aj 2 miestnych co mu nosil fotovybavu ... je to otom kdo co chce a co mu staci ..
Vzdy je to aj kvalita verzus pohotovost pohodlnost nosenia