Kupa objektivu

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod cervoo 5. 10. 2008 22:32

Ahojte ludia, noli ste mi odporuceny zeeee tu by ste mi mohli a asi najlepsie vedeli poradit .... tak som sa sem prisiel kuknut ;)

takze ide o to ze vlastne zacinam s fotenim, teda fotim velmi kratko a chcel by som si zaobstarat nejaky sirokoulhy objektiv ale ta zase nechcem nejako extra vela penazi zan davat takze rozmyslam but nad

Tamron AF 18-200mm F/3.5-6.3 Di II
alebo
Sigma 18-125mm F3.5-5.6 DC
mohli by ste mi povedat niekto ktory by sa asi viac oplatil??? akeze lepsi a tak je?? dakujem vam moc...;)
cervoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marek.b87 5. 10. 2008 23:18

Širokoúhlý a širokorozsahový je něco jiného ;) Jako širokoúhlé se na digitálu dají nazvat zoomy 10-20, 12-24 a podobně. Co uvádíš ty, jsou širokorozsahové.
Takové ovšem nebudou zrovna dvakrát kvalitní a světelenost je taky tragédie...
Na jeké tělo a na focení čeho by to bylo?
Ve jménu Nippona a Veselé krytky
http://f-mount.webnode.cz
http://mbfoto.kx.cz
marek.b87
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 6. 10. 2008 05:25

Sigma 18-125 není vůbec špatné sklo. Ovšem rozsah 18-200 je už příliš velký na to, aby se dalo mluvit o dobré kvalitě obrazu. Kupodivu trochu lepší je Tamron 18-250. S objektivem o rozsahu 18-200 (nebo víc) máš ze zrcadlovky vlastně ultrazoom, je to univerzální sklo na 95% (pro někoho 100, pro někoho 30 :) ) procent všeho, co potřebuješ fotit.

Doporučují nejdřív trochu četby: http://www.fotografovani.cz/art/tech_vy ... nses1.html
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cervoo 6. 10. 2008 11:28

noo..... telo mam canon 450D aaa....co presne by som chcel fotit ani sam ete presne neviem, ja sa ete stale nejako hladam. Ta ale sa mi strasne pacia siroke foto :) no a chcel by som nejaky zoomovaci sirokouhly :( len... ked uz si mam nejaky kupovat... tak uz nech je normalnejsi. Aaa uvedomujem si to ze tie foto nebudu uplne najlepsie a aj ta svietivost je zla.... ta ale zase nemam nviem kolko penazi na to aby som si moc dobre objektivy kupoval:(
cervoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod irmo 6. 10. 2008 11:37

mne stale neije jasne ci hladas sirokouhly objektiv alebo objektiv s velkym rozsahom ... skorej by som povedal sirokouhli ale to nie je ani jeden s uvedenych objektivov ....

Teraz mas aky objektiv??? Iba setak ?
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cervoo 6. 10. 2008 11:45

Noo.. teraz mam klasiku canona 28 na 90 ci aky to je a potom mam tela 75-300 sigmu. A no ja som chcel nieco medzi.... ze sirokouhly ale aj dlhy....
cervoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dr. 6. 10. 2008 13:16

Pety ma scasti pravdu, trebalo by si asi nieco precitat O:-) , ze kade sa chces s fotenim vybrat, ci do prirody s TELE... alebo na hori s WIDE... alebo do mesta s "niecim ako" SETakom... alebo na zem s MACRO... alebo do atelieru PORTRET... :lol:

Takze... naj prv by som si ujasnil, co chces a potom isiel pozriet lacne moznosti... Tiez nechem :pozor davat do fotenia peniaze a preto cez redukciu(cca 1000Sk aj s emulatorom) pouzivam stare(viem budu ma tu kamenovat) ruske, nemecke, japonske skla. Sice iba cisty manual :hm , ale... za 500Sk kupis aj 50/2 + medzikruzky na macro(nie na vystavu ale na zaciatok) alebo za 500Sk kupis 100/2.8 alebo za 1000Sk napr. 200/4 alebo za 2000-3000Sk 300/4................

So zirokacmi to bude tazsie, ale najdes aj rybie oci za cca 5000-7000Sk...

Viem som mimo reality a sucastnosti :'( , ale... Za babku kupis objektiv na zoznamenie sa so zrkadlom a potom, ked budes vediet, aku clonu, cas, ISO a dokonca(co uz dnes moc ludi na AF neriesi) vzdialenost mas nastavit, tak... Je cas kupit si aj L-kove sklo.

Inak nieco ako 18-125 L 2.8 od Canonu fakt chyba. Bol by to univerzalne sklo na 80% fotiek, ale... Povedz mi ktory dnesny vyrobca spotrebnej elektroniky(a DIGIFOTO tam radim) ti chce vyrabat univerzalne veci, ktore dlho vydrzia a su lacne ? :?: Okrem IBM, ale aj to uz je Lehovno. Cogito ergo sum...

L <> Lacne

PS: Skus teda aspon tu SIGMU 18-125 a potom nam povies co je to za zazrak... Good luck pilot. :oboze
Dr.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ZbynekN 6. 10. 2008 13:20

Tak to ti chybí ten klasický základ :-) . Vybírej něco v rozsahu asi 17-55, konkrétní model závisí na financích. Třeba by ti postačil setový 18-55 IS, ten určitě svou službu udělá. Já mam na 450D seťák 18-55, pak z kinofilmu tamrona 28-80 (používám málo, většinou je na filmovém těle) a pak tele 100-300. Já osobně budu dokupovat širokoúhlý zoom, asi sigma 10-20, či něco podobného.
ZbynekN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ZbynekN 6. 10. 2008 13:22

Dr. píše:Inak nieco ako 18-125 L 2.8 od Canonu fakt chyba. Bol by to univerzalne sklo na 80% fotiek, ale...

To by byl geniální objektiv :mrgreen: , plus ještě k tomu IS USM :mrgreen:
ZbynekN
Návštěvník