Tak jsem ve stadiu, kdy začínám pomalu 18-200 VR zavrhovat. Jak si tak prohlížím obrázky z té Sigmy 17-70 HSM Macro, tím méně mám chuť se tohoto objektivu zbavovat. Fotky z něj jsou fakt pěkné, ostré už od malých clon. Rovněž rozsah do 70 mm je relativně dostatečný, i když bych přivítal mírně větší. U 18-200 mě odrazuje věší hmotnost, velikost, samovolné vysouvání zoomu, které je podle videí dostupných na netu nechutné, údajně horší kresba. Tak mně napadá, že ideální řešení by byl objektiv 16-85 VR, nechci o něm zakládat nové vlákno, můžete své názory napsat tady? Je to téměř ideální objektiv, rozsah, ostrost, hmotnost, a hlavně stabilizace. Je však poměrně drahý a já velmi váhám, v případě, že bych jej zaměnil za tu Sigmu, doplácet kolem 8 tisíc. Stojí výhody (hlavně VR) tohoto objektivu zato, hlavně v situaci, kdy nemám peněz na rozhazování? Případně bych se mohl zbavit své zánovní 55-200 VR nebo 35/2 čímž bych pokryl cenový rozdíl? Chvíli bych byl sice bez tele, ale později bych si našetřil na 70-300 VR a měl bych objektivy snů

Tak co vy na to? Opakuji, že obrazově je Sigma 17-70 skvělá, jen mi chybí to VR..