Stojím před dilema, zda mé dva objektivy (Sigma 17-70 Macro HSM + Nikkor 55-200 VR) vyměnit za širokorozsahový 18-200 VR. Nevím, zda je tu nějaké vlákno o tomto objektivu, když tak mně odkažte. Tento objektiv mně velice láká ze dvou důvodů, a to stabilizace a samozřejmě široký rozsah, eliminující nutnost vyměňování objektivů. V praxi jsem přišel na to, že objektivy neměním, jednak mně to prostě obtěžuje a za druhé si nechci zaprášit snímač. Takže mám nasazený pouze ten záklaďák Sigma 17-70 a ten Nikkor teleobjektiv jsem nepoužil ani jednou! Tak jak jsem ho koupil, leží ve skříni. Není to pádný argument pro 18-200 VR, se kterám bych dělal i telezáběry a nemusel měnit objektivy? Doporučujete mi přechod na 18-200 VR, byť za cenu mírného doplatku? Není tento objektiv jako záklaďák už příliš velký a těžký? A nepohoršil bych si příliš co se týká kvality v porovnání s oběma uvedenými objektivy? Nebudu příliš litovat ztráty makro funkce u té Sigmy? To je asi hlavní věc, která mně při rozhodování brzdí.
Celově, stojí ten Nikkor za to, obětovat námahu s prodáváním dosavadních objektivů a asi 5000 doplatek?
Díky za radu.