Canon nebo Sigma 70-200mm?

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 8. 9. 2008 16:35

Ahoj, chtěl bych vás poprosit, jestli jste někdo měl možnost srovnání objektivů Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM a Sigma 70-200 mm F 2,8 II EX DG MACRO HSM. Nevím, který z nich vybrat. jde mi především o stovnání obrazové kvality, rychlosti ostření a o to, jestli má u Sigmy cenu si připlatit za světelnost. Předchozí generace tohoto objektivu měla prý dobrou kresbu až od clony f5,6.
Zbyněk Vašek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 9. 9. 2008 10:27

pocitej u sigmy se skoro dvojnasobnou vahou
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 9. 9. 2008 11:28

no stara dobra Sigma 70-200 APO to neni, to bylo skvele sklo. Macro verze I byl krok mirne vedle a Macro II uz je krapet lepsi. Proti verzi I doslo ke zrychleni ostreni a mirnemu vylepseni obrazove kvality. Na plnou diru to ale neni a musi se priclonit. Jinak svetelnost je svetelnost, ma to svoje vyhody a umozni ti to fotit i ve chvilich, kdy Canon proste nemuze, resp. vysledek by nemusel byt dostatecny.

Ja bych osobne sel do stare Sigmy APO z bazaru koupis za par penez (pocitej tak 10-12tis.) a pokud mas nejake zbytecne predsudky vuci tomuto, tak pak do Sigmy.
anonymni

Odeslat příspěvekod golem2 9. 9. 2008 11:48

Mam 70-200/2,8 a uvažujem o výmene za 70-200/4IS, nie pre stabilizator, ale pre váhu. Pol kila rozdiel pri celodennom nosení pocítim. Rozdiel 1 EV vo svetelnosti nie je pre mňa až tak dramatický.
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 9. 9. 2008 12:44

Pety: tam ale srovanvaji dva uplne jine objektivy ;)
anonymni

Odeslat příspěvekod HrdinaJan 9. 9. 2008 13:20

Treba to pomuze.

Ja jsem dlouhou dobu fotil s 70-200 f/2.8 IS. Sklo to je nadherny, ale pri behani na rally treba tri dny v kuse jsem toho mel plne zuby, opravdu se pronese. Nebylo moje, takze poslouzilo pro rozhodovani. Kdyz uz jsem si chtel koupit svoje sklo, tak volba padla jednoznacne na 70-200 f/4 IS. Vazi polovinu a kvalita je stejna nebo lepsi (v praxi nerozeznatelne v porovnani s f/2.8). Kdyz jsem se tak zamyslel (ano i to se mi stava) tak jsem stejne i u 70-200 f/2.8 dost casto clonil na 4 nebo i vic tak proc se tahat s 1.5 kg tezkym sklem a platit za nej nehorazne penize.

Takze jestli CANON tak urcite f/4 IS, kdyz to penize nedovoli tak verze bez IS poslouzi taky velice dobre, no a az na tretim miste bych videl tu SIGMU.
HrdinaJan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 9. 9. 2008 16:09

goes: Ta Sigma tam snad je, nebo mám vlčí mlhu?
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 9. 9. 2008 17:19

Předem moc díky za názory, vážím si jich
Jinak právě na rally (a krajinky) si ho chci pořídit - tam by asi bodnul IS ale bohužel jsem penězma dost limitovaný takže přes 20k jít nemůžu (aby taky zbylo na nějakej lepší záklaďák než jen seťák 18-55) ale Sigma taky stabilizátor nemá, takže ho oželím. Rally nebudu fotit nějak extrémně často.
Jinak by mě zajímalo jak je na tom Sigma s tím makrem - jestli to není jen lákadlo

2 Pety: Sigma tam je ale předchozí generace než na kterou jsem se ptal - ale i tak moc díky, přečetl jsem si to a II asi stejně o moc lepší nebude :)
Zbyněk Vašek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 9. 9. 2008 17:59

Zbynek: a proc to resis nakupem nove techniky? U objektivu mas tu vyhodu, ze bud funguje, nebo nefunguje, takze overeni je jednoduche. Navic si nafotis testovaci snimky, projdes je a pokud te obrazova kvalita uspokojuje ,tak koupis. Bazarovou vybavou usetris klidne 50-80% nakladu za nove skla a mas uplne to same a muzes si pak dovolit uplne jinou kvalitu a techniku.

Jinak ta Sigma Macro II je o dost lepsi. Lepsi opticka kvalita, jeste rychlejsi ostreni. A to Macro je jenom nazev, neni to objektiv vhodny na foceni makra, ono se podivej na zvetseni...

Zbynek: hlanve nedelej jednu vec - kompromisy. Radeji si ted kup jedno poradne sklo a na druhe si nasetri, nez bys ted mel koupit nejaky kompromis, protoze treba ne za den, ale za par foceni narazis na limity kompromisu a budes si rvat vlasy.

Hrdina: to neni tak zcela pravda. Treba ta Sigma je na plnou diru desne mekka, ale staci priclonik o jeden krok a je to uz uplne jinde. Kresba na zaclonenou Sigmu na f4 je vyrazne lepsi, nez u Canonu na zakladnich 4. Tedy pokud clovek vybere vhodny kus.
anonymni

Odeslat příspěvekod beat 9. 9. 2008 18:18

Koukám, goese zakázali v garáži, tak se z něj stal odborník přes foťáky :mrgreen:

200mm f/4 je na Rally málo. Bude to mít moc velkou HO :D
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HrdinaJan 9. 9. 2008 18:36

beat píše:Koukám, goese zakázali v garáži, tak se z něj stal odborník přes foťáky :mrgreen:

Tak hlavne ten druhej radek je nazor stoleti. Pokud clovek neni pako a umi si stoupnout tak mu staci i treba 24-105. No kdyz ma vestu tak už neni o cem mluvit. Myslim, že spousta lidi mi potvrdi, že 70-200 je to nej co muže clovek na rally mit. Oklruhovky je samozrejme jine kafe.

Radek: Presne jak pises, zalezi na kusu a to tak, že strasne moc. CANON ma rozdilna skla dokonce i v L kategorii ale vseobecne je na tom SIGMA jeste hur.
HrdinaJan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 9. 9. 2008 19:10

beat píše:Koukám, goese zakázali v garáži, tak se z něj stal odborník přes foťáky :mrgreen:

v garazi normalne funguju, asi mas spatne info
anonymni

Odeslat příspěvekod HrdinaJan 9. 9. 2008 19:26

No slovo NORMALNE je trochu zavadejici. :)
HrdinaJan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 9. 9. 2008 19:31

goes: Asi mám špatné info...

HrdinaJan píše:Tak hlavne ten druhej radek je nazor stoleti. Pokud clovek neni pako a umi si stoupnout tak mu staci i treba 24-105.
Hádej, proč jsem tam dal smajlíka? Dnes je totiž tak strašně moderní mít objektivy se světelností 2.8
beat
Návštěvník

Další stránka