Pentacon 200mm f4

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod xcmaniax 26. 6. 2008 14:23

Ahoj! Doma se mi objevil tento objektiv. Mám Nikon D40, myslíte, že mi k něčemu může být? Je mi jasné, že o nějakém měření expozice nemůže být řeč, ale jestli se dá sehnat za pár korun redukce, tak jestli s tím může být alespoň nějaká sranda:o)). Objektiv vypadá dobře, vše chodí příjemně a má neuvěřitelně jemnou clonu. Nebo je dnes ještě vůbec prodejný? Díky
xcmaniax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 26. 6. 2008 14:33

aky ma bajonet ????
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VladikS 26. 6. 2008 14:35

Měření expozice bude fungovat v režimu A...prostě si to dopočítá čas. Myslim že tyhle objektivy určitě k něčemu jsou, mam 350D+redukce+pentacon 135 a jsem s výsledkama spokojenej, jen je těžký ostření s malým hledáčkem... Ale ta 135 je prej z Pentaconu nejlepši tak nevim jak na tom budou ostatni skla.
www.vladiks.cz - kompletní webové řešení
VladikS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod friggo 26. 6. 2008 15:31

Na D40 ti manuální sklo rozhodně měřit nebude v žádném režimu!To umí až D200 a vyšší modely...
Redukce M42-Nikon se dá sehnat celkem levně, ale pokud nebude mít optický člen, nebude objektiv ostřit na nekonečno.
friggo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xcmaniax 27. 6. 2008 08:51

No a stojí tedy za to kupovat tu redukci? Koukal jsem, že se pohybuje někde od 600 do 1100.
xcmaniax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 27. 6. 2008 09:38

mam tu redukci s optickym clenem. A nestoji to za to.Jednak by ti nemelo fungovat mereni expozice a hlavne ta opticka redukce meni kvalitu bokehu a navic zrovna pentacon 200/4 patri pry k tomu horsimu co kdy udelali narozdil od 135mm. podle me jsou to vyhozene penize.Objektiv s redukce bez optiky ti zaostri tak na 3 metry dal ne. Raci na to zapomen.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 27. 6. 2008 10:02

a mato vobec bajonet M42 ???? ako pentacony sa robyli s roznimi bajonetmi a na niektore nezozenies redukciu tak lachko (napr. bajonet practica b)

135 mam taktiez doma a ta je slusna .... ale na rozdiel od nikonu nepotrebuji redukciu s optickym clenom ...
irmo
Návštěvník