"Tuze" jdouci transfokator (zoom) u 28-135 IS

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 18. 6. 2008 23:17

Zdravim,

koupil jsem tohle sklicko par pulrokem z druhe ruky.
Objektiv je opticky naprosto dokonaly a v poradku, ale od zacatku se mi zdalo ze zoomovani jde pomerne ztuha.
Minuly tyden jsem mel moznost vyzkouset si tentyz objektiv u meho kolegy - sel naprosto plynule, takze dotaz je jednoduchy - da se to resit nejak homemade ? AWH to nacenilo na 1200+posta coz za to nedam, to ho radeji prodam a za tu samou cifru objednam novy.
Jedna se o klasiku duo-zoom - dvojity vyjizdeci tubus.

diky za tipy, CI
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milday 19. 6. 2008 06:57

Prodáš poškozený objektiv za cenu nového? Od Tebe bych nechtěl nakupovat! :oops:
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 19. 6. 2008 07:14

Neni poskozeny, jenom jde ztuha - to je vlastnost zoomu ktere uz neco maji za sebou ;-)

Tohle sklo muzu mit nove za 7tisic a za tu cenu ho prodam i s touto "vlastnosti" ;-)

Jenom byt 14dnu bez reportazniho zoomu je pro me tak trochu neprijatelne.
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 19. 6. 2008 07:30

no ja neviem mne zas nevyhovuje ako zlachka idu tie nove ... najlepsia ukazka bola ked canon objektiv sa sam zazoomova ked si ho natocil dohora, alebo vyzoomoval ked si ho natocil dodola ...

A u sigmi by som povedal, ze je to naopak zo zaciatku ide s tuha potom hladko.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 19. 6. 2008 07:58

Jo to mas pravdu, ale kdyz potrebujes zmenit ohnisko treba o 2mm a ono to nejde tak je to taky naprd ;-)
Proto uz nechcu nic co se vysouva, mel jsem 20-35 ktery jsem vymenil za 17-40 a oba dva naprosta parada.
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 19. 6. 2008 09:30

Ivan: V soukolí objektivu může být prach a nečistoty. Doporučoval bych servis, i když na takovou relativně triviální opravu by asi ani nemuselo jít o originální AWH. Druhá varianta je, že budeš používat objektiv tak, jak je. Po nějaké době se soukolí buďto rozhýbou, nebo někde nějaké kolečko praskne a pak se AWH nevyhneš. Když můžeš mít za 7tis tento objektiv nový, tak proč sis ho koupil z druhé ruky?

irmo: Jaký objektiv se samovolně vysouval/zasouval? To je vážná vada!
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 19. 6. 2008 09:35

napr. canon 55-200 novej v obchode. (ako ono to nebolo rychle ... proste si ho postavil na stol smerom hore naplno vysunuty a kym si si vypil kavicku tak uz bol zasunuty ...)

pokial to nieje trha ale plinule tak bych v tom problem nevidel pokial je to co len trochu trha tak rozebrat precistit :)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 19. 6. 2008 09:53

Samovysouvani - to je normalni, dela to i vetsina 17-85 - kdyz je mate pri chuzi na krku, tak zasadne drzi ohnisko 85. Nektere USM 75-300 to delaji take.

Jan Cerbak: Kouipl jsem ho za 7500 zacatkem roku s prislusenstvim za 1500, takze dobry kauf ;-) (UV Rodenstock, orig. clona) Navic jsem potreboval objektiv rychle a muj overeny prodejce v UK ho zrovna nemel skladem :-(
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 19. 6. 2008 16:00

Hmm, zajímavé. U Canonu 55-250 bych se tomu nedivil, ale u 17-85 (se kterým fotím) jsem nic takového nezpozoroval. Objaktiv drží 17 mm, nebo drží 24 mm, ...prostě takové ohnisko, jaké nastavím. S vysouváním jsem se setkal jen u Canonu 90-300 (nejlevnější tele) a Tamronu 28-300 VC, který byl jinak mechanicky zpracovaný velmi dobře, ale vysouval se na více než dvojnásobek délky.
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milday 19. 6. 2008 16:53

Dle mého názoru také - objektivy, které mají něco za sebou, vyjíždějí samovolně (mám takovou Sigmu 28-135). Ten tvůj je prostě rozbitý. Jen doufám, že důvěřivec, co si ho bude chtít od Tebe kupovat, si přečte tohle vlákno.
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy_Ivan 19. 6. 2008 17:32

Rozbity ? :-D No lezou z neho fotky jako vino. Ostri okamzite, stabilizuje na jednicku a fotky jsou ostre jako vino ... to ze jde ztuha zoom rozhodne nepovazuji za stav "rozbity".
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy_Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HanyzNikon 20. 6. 2008 06:43

Chlapi, dle mého, žádné soukolí není!!! Transfokace se děje pomocí šroubovice na vnitřním tubusu s čočkami a otáčením prstence se vysouvá, žádná hodinářská práce. Ovšem ostření to jo, to jsou kolečka a motorky.... :oops:
HanyzNikon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _BAZ_ 20. 6. 2008 06:45

Crazy Ivan a Crazy_Ivan je ta samá osoba :?:
_BAZ_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milday 20. 6. 2008 07:24

Asi mistr převleků :-D ... a pak si od něj kupte objektiv!
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 20. 6. 2008 10:03

Crazy_Ivan píše:Rozbity ? :-D No lezou z neho fotky jako vino. Ostri okamzite, stabilizuje na jednicku a fotky jsou ostre jako vino ... to ze jde ztuha zoom rozhodne nepovazuji za stav "rozbity".

ty sam jsi sem prisel, ze se Ti to nelibi a chces ted tvrdit, ze ten objektiv je v pohode?
cport
Návštěvník

Další stránka