HELIOS-44-2 2/58

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Boyda 1. 6. 2008 19:50

Vim ze je to forum hlavne o dig.fotografii, prece jen se chci zeptat jestli nemate zkusenosti s timto objektivem??? Take by me zajimalo jake mate zkusenosti s pouzivanim starsich objektivu na dig.zrcadlovku??? (pres redukci M42??) Diky za odpovedi.
Do what you like, and like what you do.
Boyda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 1. 6. 2008 20:10

No, já ho mám na Zenitu...nikdy jsem z toho žádný velký fotky nedělal, nicméně, na fotkách běžnejch velikostí je to fajn sklo, ohnisko celkem praktický, světelnost dobrá a konstrukce jakbysmet. Opticky se nejspíš bude lišit kus od kusu.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pouli 1. 6. 2008 21:53

Tu je vela testovych fotografii fotenych M42 objektivmi a Canon 350D s adapterom
Konkretne - HELIOS-44-2 2/58
http://galactinus.net/vilva/retro/eos350d_helios44-2.html
Nikon D40 + Tamron 17-50mm F/2.8 Di II LD - Nikor 18-55 II AF-S DX + Nikor 55-200 AF-S DX + SB 600
pouli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 2. 6. 2008 05:09

Zkoušek jsem Pentacon 50/1,8 na pouhých 6 MPx a kresba byla opravdu, ale opravdu pod psa. Pokud si dobře vzpomínám, kdysi jsem viděl digi fotky z tohole Heliosu a byly docela slušné.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod chalupník 5. 6. 2008 10:05

Typ Helios 44-2 prý jest méně kvalitní , než 44-4. To neumím posoudit, ale 44-4 na DSLR je při cloně 8, podle mne, skvělý. Kdysi jsem si v tom dělal jasno a vycházelo mi, že to , co umí seťák např. na cloně 8, umí Helios už od 5,6. Snad moc nekecám.
chalupník
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod VladikS 5. 6. 2008 12:58

Ahoj Boydo, právě taky začínám experimentovat se staršíma objektivama. Zatím jsem zkoušel pentacon 135/2.8 a jsem velmi příjemě překvapen! Možná ti pomůže tohle vlákno http://forum.digineff.cz/read.php?47,1642024,page=1
www.vladiks.cz - kompletní webové řešení
VladikS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Boyda 7. 6. 2008 22:23

VladiksS: Diky moc za to vlakno, velmi zajimavy! No, ja jsem hlavne krajinar, ale chci zacit trochu experimenovat, takze planuju neco s tema manualnima sklickama no. Ale pry se vsechy tyhle starsi objektivy (konkretne ten Helios) lisi dost kus od kusu... Btw, nevite nekdo o nejakem dobrem bazaru na tyhle manualni skla? (krome paladixu..)
Boyda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 8. 6. 2008 10:20

Boyda píše:Btw, nevite nekdo o nejakem dobrem bazaru na tyhle manualni skla? (krome paladixu..)

Bazar internetovej nebo kamennej? Kamennej třeba Škoda nebo Pazdera (oba v Praze ve Vodičkově ulici, asi tak 20 metrů od sebe).
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Boyda 8. 6. 2008 12:46

USER47: Internetovej:) O tech dvou kamennych vim, ale do Prahy se moc casto nedostanu...
Boyda
Návštěvník