Prechodový filter...

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod kromec 21. 4. 2008 16:35

KOOD maj nevyhodu ze nabizi jen dva typy a ty ma docela pozvolny prechod ,coz nemusi vzdy vyhovovat.

tady je porovnani DARK KOOD s COKIN P121
http://www.ukazto.com/?img=srovnani-iiu1.jpg
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 22. 4. 2008 07:01

víík píše:
irmo píše:adobe cs3

gradiant -> layer mask -> a potom color balance cez cliping mask ;-] (mozem vecer hodit ukazky, strucny navod ak je zaujem)

co sa tika prechodovych filtrov tak sam mam len B&W 50% kruhovy ten co sa pevne ***** a podlamna sposobuje viac skod ako vyhod ...., takze ho prakticky vobec nepouzivam.

Problem je ze by si ho potreboval dat za objektiv nie predneho, tzv pred snimac ... z kazdeho foteneho bodu dopada odrazene svetlo na cely objektiv ;-)

Ano tak to je ta jednoduchá úprava.A dokonce v pro všechny dostupném editoru. A co ti chudáci co fotí na film? Nebo ti co nemají přesně zkalibrovaný monitor? Také by se dal koupit s barevným přechodem a softwerově z něj udělat šedý. bylo by to zhruba stejně náročné. Sem si myslel, že ty přechoďáky jsou od toho, aby se snímek už nemusel složitě upravovat a šedá by měla být šedá.

Cookin vlastním (ne přechodové), již ho nepoužívám. Měl jsem ho na ČB fotografii.
Ten Kood bude za polovic.

ukazka :)

http://img509.imageshack.us/img509/9602/42276303sj0.jpg

tak potom je lepsie investovat do adobe cs-3 respektive dig fotaku ;-)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tumek 22. 4. 2008 09:40

irmo: Prosím pošli ten návod, s touto záležitosti už zápasím delší dobu a postupy které jsem našel nebyly moc efektivní nebo přílíš pracné.
tumek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 22. 4. 2008 09:59

skusim nieco doma rychlo spisat ked pride z roboty ... a potom to niekam hodim.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bobes7400 22. 4. 2008 12:11

mám 2 přechoďáky Cokin a ani jeden nemá nádech. nemůžu si je vynachválit. hlavně možnost použít přechodový a polarizační najednou :-)
KM dynax 5D
Garmin mobile XT + Citinavigator europe 2010, adresy CR, Adriaroute 2.3
Dodge Caravan 2,4
bobes7400
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Crazy_Ivan 22. 4. 2008 17:11

bobes7400 píše:mám 2 přechoďáky Cokin a ani jeden nemá nádech. nemůžu si je vynachválit. hlavně možnost použít přechodový a polarizační najednou :-)

Tak kdyz nasadim kooda nebo cokina na kruhovy polarizak tak v tom taky moc problem nevidim ;-)
A je rozdil mit polarizaci od cokina nebo od b+w
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy_Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bogo 23. 4. 2008 08:45

Ahoj, já mám jak pevné-otočné kruhové filtry (52mm - přechodové tabák, modrý a šedý, jakož i další - šedý, polarizák, cross cut,...) ty používám na kompaktu Olympus 750 UZ tehdy, když fotím někde na turistice a nemám chuť sebou tahat mnoho hebledí. Tady je potřeba potom fotku doladit ve Photoshopu, výborné jsou přechodové pluginy např. DFT 55 Gels. Na zrcadlovce Pentax K10D jsem si sestavil pro mne optimální kombinaci z mechanik (2 držáků-proti sobě otočných-lze vkládat i filtry vodorovně, širokoúhlého držáku, víček, kompendia, krabičky na filtry,..) od Cokina P k tomu rozhodně doporučuji od Cokina cirkulár polarizák a některé speciální filtry (dvojexpozice, makro, půlené makro, čirá skla pro vazelinu,...) a přechodové i jiné filtry doporučuji od Kood VF. Mají lepší přechody a gradace je více použitelná v reálu, kvalita provedení je srovnatelná s Cokinem navíc cena je zhruba poloviční oproti Cokinu. Ono se musí také počítat, že čas od času se filtr poškodí, nebo opotřebuje a náhrada tolik finančně nebolí.
Bogo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HrabusJ 24. 4. 2008 18:34

Já mám Kood dark (dneska mi přišel takže ještě nemůžu soudit) ale cokin šedý přechoďáky bych si nekoupil, jelikož hodně tahnou do růžovo-fialova.., dobré filtry teda ty nejlepší které jsou tohoto čtvercového formátu dělá Hitech. jsou sice daržší ale ta kvalita je prej znát jelikož mají antireflexivní vrstvu, další výhoda je že neplatiš poštovné : o )

Hitech url:
http://www.fotofilter.cz
Kood url :
http://www.digivig.cz
Jan Nožička

web: www.jannozicka.unas.cz
mail: jannozicka@email.cz

"Nemluvit a fotit!!!"

Olympus E-510 a Praktika MTl-3 Zuiko 14-42mm a 40-150mm 2x Penatcon 50mm.
časem chci pentaxe :)
HrabusJ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 24. 4. 2008 18:45

85mm stojí 12.77 liber, pokud je to to samé, co nabízí fotofilter.cz, tak je asi lepší si to pořídit tam, při více kusech to vyjde líp i s dopravou. Pokud teda nemáš někoho v UK, kdo ti to přiveze.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 24. 4. 2008 18:54

Ty plastové filtry také neházejí reflexy
víík
Návštěvník

Předchozí stránka