Olympus E-510 vs E-420

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod irmo 19. 8. 2008 12:20

MOS = Metal–oxide–semiconductor
na zaklade tejto technologii je vybudovany pMOSFET a nMOSFET (ide o pridanie tranzistoru a to ako ma otocne nozicky preto sa deli na p,n)
Nad touto technologiou je pouzita technologia CMOS ktora do kazdeho 1 bodu dava aj pMOSFET aj nMOSFET takto skonstruovany snimac (chip) nepotrebuje stali prud => mensia spotreba el. => mensi ohrev atd.
(stare chipi sa skladali iba s pMosfetov alebo nMosfetov a pozadovali stale napajanie aj ked su len v "pohotovosti")

Inac povedane kazdy si tam kvoli reklame nieco dava ale v skutocnosti ide temer oto iste ;-) a ako zakaznik sa nato mozez uplne ***** .....

canon setak 18-55IS je uz slusny takze uz sa da uvazovat aj nad canonmi v low end ... v prospech olyho hovori najme aut WB, funkcie, dialkove odpaloanie bleskov atd. v prospech Canonu meno, pevne objektiv, vyber, bazarove moznosti atd. Je to hodne o osobnych preferenciach ...
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod divotvorca 19. 8. 2008 12:42

aha... uz dlhsiu dobu premyslam nad digitalom...Nikon u mna pre basenciu motorceku nema vyznam (laka ma pebne sklo, a canon ma nizsie ceny objektivov co som pozeral) a na D80 mat nebudem...

Canon zvazoval som 1000D alebo 400D...posobia tak trosku hrackarsky plastovo..ale tak v tejto triede nemozem cakat nic ineho...olympus mi ale pride aspon z fotiek a co som ho mal chvilku v rukach profesionalnejsie... jeho hlavna ale vyhoda je co sa tyka asi dostupnosti objektivov a cien... laka ma pevna 50...pripadne 28... http://www.fotoinfo.sk/obchod.php?act=d ... 262&id=356 (tusim pasuje aj na 400D aj na 1000D) http://www.pixmania.sk/sk/sk/1281418/ar ... f-s-1.html je ale olympus mi pride v sete vyhodnejsi : http://www.pixmania.sk/sk/sk/894338/art ... -digi.html kedze su tam hned 2 skla....a casom by som asi dosetril na pevnu 35 alebo pancake

olympus...neviem ake su s nim skusenosti..na forach najdem vsetky mozne nazory takze som kde som bol na zaciatku...ale sa mi pacia mensie rozmery...ci uz u tej 420 alebo 510 a psoobia na mna konstrukcne kvalitnejsim dojmom... mam pocit ze co do rychlosti snimania su zhodne s canonom 1000D..o ostanych parametroch ale uz eviem... co je lepsie... ci uvedeny canon alebo olympus...

este som premyslal nad pouzivanymi D70tkami..ale pri cene 1000Dalebo olymusu v tom nevidim zmysel...
today will be a good day
divotvorca
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 19. 8. 2008 13:03

Jestli chces vyhodny DZ kit a pak moznost vybirat pevna skla a pancake, tak se koukni na Pentax K200D. Pentax ma taky pevna skla za slusne ceny a celou kolekci Pancake limited objektivu.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod divotvorca 19. 8. 2008 13:10

To mas pravdu...ale v porovnani s Olympusom a Canonom su ceny vyssie...apon ako tak pozeram kity na pixmanii a objektivy a fotoinfo.sk je mozne ze kvalitou mozu byt lepsie..ale zial neinvestujem do toho tolke peniaze...preto skor hladam medzi canonom a olympusom...
today will be a good day
divotvorca
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 19. 8. 2008 14:03

olympus nieje dobra volba na pevne skla ... ako ma ich tam par ale to je nic moc, pancake (ide o rozmer opticky nic moc ...) 50 f2 - macro objektiv a drahy pomerne atd proste tam nic na normalne foto s pevnym objektivom nieje ... iba stare OM objektivy (50 f1.4 50CAD -_-, atd)

Racej ber canon ak chces pevne skla.

Co by ma na conen 1000D stvalo najviac opriti e-x20 je
Ev +-2 (oly +-5)
Raw 1.5fps max 4
Absencia odpalovania bleskov na dialku

Potom su tam detaili ako to ze oly funguje ako mass storage canon nie :(, auto AF je rovnako katastrofa ako u Nikonu (volba ostracieho bodu) lepsie je dat fixne centralny bod aspon vies kam ostri ;-).
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod divotvorca 19. 8. 2008 14:08

tak olymus by som zatial zriesil len asi s kitom 14-42...to pevne ohnisko jedine casom...
doteraz som mal fuji 6500fd... a s nim som bol spokojny... tak hladam neaku nahradu...
s tym Ev..nj to je trochu chyba canonu,...raw by som zatial asi neriesil...spokojny som bol doteraz s jpegom... mass storage mi netreba :) a af u ollympusu je ake?
today will be a good day
divotvorca
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 19. 8. 2008 14:49

Cenově výhodný neznamená nejlevnější...
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod divotvorca 19. 8. 2008 14:57

tak hej... som si toho vedomi..ale rovnako i toho ze sa fotenim zivit nebudem...a preto dat za telo s objektivom viac ako 20 000 je pre mna zbytocnost... Aspon vychadzam z toho ze ked som mohol byt spokojny s 6500fd... myslim ze ten olympus horsi byt nemoze... aspon v to dufam...
today will be a good day
divotvorca
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 19. 8. 2008 15:15

Mate to na slovensku drahe, ale stejne se da najit...
http://www.pixmania.sk/sk/sk/786171/art ... da-18.html
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod divotvorca 19. 8. 2008 15:38

je to lepsia volba ako uvedene olympusi? a este by som t poprosil ze v com... teraz studujem recenziu na ne ktora bola v 8/2007 DigiFoto...tak sa snazim byt mudrejsi
today will be a good day
divotvorca
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 19. 8. 2008 15:51

Olympusy moc neznam, vyhodou te K200D je utesneni proti vlhkosti a prachu, vetsi hledacek, 11-bod AF, dlouha vydrz na tuzkove baterky, stavovy displej...
Na druhou stranu nema LV a ma mensi bufer na seriove snimani.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod divotvorca 19. 8. 2008 15:57

LV nieje nieco co yb som primarne potreboval..iked obcas pomoze, hladacik potesi, telo ze je odolne je tiez ok..len ako bolo spomiane setovy bjektiv neni...ale tak nebudem fotak hadzat do prachu...:) takze to je tiez drobnost ktora potesi...tuzkove baterky beriem ako + a ten 11bodovy AF...olympus ma iba 3?..ak sa nemylim...

ma niekto skusenosti s tymito olympusmi?..ci by ich odporucil?..alebo radsej ist do niecoho ineho?..napr uvedeny Pentax?
today will be a good day
divotvorca
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 19. 8. 2008 16:07

No jestli je K200D odolna jako moje K10d, tak neni problem ji oplachovat pod vodovodem - teda mirne tekouci vodou. A to jsem uz jednou vyuzil. Mel jsem predtim Fuji S9500 a v egypte se mi pod cudliky dostal prach a resil jsem to opravou, coz se dalsi rok s Pentaxem neopakovalo.

Proste Pentaxy jsou takove robustnejsi fotaky na dobrodruzne cestovani. Moje pritelkyne ma Canon 30d a ten je taky velmi kvalitni, i kdyz pod sprchu bych ho urcite nedaval.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod divotvorca 19. 8. 2008 16:21

hmm tak teraz som na vazkach :) podla toho co vravis vychadza pentax o nieco lepsie...co do parametrov...este ybs om mal skocit pozret do mesta ci ho niekde nemaju a odskusat si ho v rukach..potom este raz pozrem na tu 420...a na ucet...a potom sa uvidi...:)

pripadne ak mate este niekto neake poznatky co by mi pomohli budem vam vdacny ak napisete

elho_cid: ako som tak pozeral ten odkaz na pixmaniu..ten setovy objektiv je este s tym "horsim" objektivom nie ten s oznacenim II...vies mi pvedat o kolko je horsi?..alebo v com je chyba?
today will be a good day
divotvorca
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 20. 8. 2008 08:06

Ja mam taky jeste ten stary a daji se s nim udelat pekne fotky. Zadny srovnavaci test jsem nevidel, ale ten novy pry ma lepsi ostrost az do kraju a mensi aberace.
Jinak E420 se vubec neda srovnavat s K200D. K200D je asi o polovinu tezsi, pokud to vadi a chces hodne lehky, ber Oly.
elho_cid
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka